Λησμόνησαν το «Από Θεού άρξασθε» και λειτούργησαν το μετρό

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 26/07/2013

του Κώστα Ζαφειρίου

 

Χωρίς να γίνουν εγκαίνια, όπως προβλεπόταν σύμφωνα τουλάχιστον με ανακοίνωση του Υπουργείου Μεταφορών, ξεκίνησε από σήμερα στις 12 να λειτουργεί το μετρό στα νότια Προάστια.

Χθές Πέμπτη, ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ. Μιχάλης Χρυσοχοϊδης επισκέφθηκε τον τερματικό σταθμό στο Ελληνικό, όπου και επιθεώρησε το έργο ενώ έγινε και η τελευταία δοκιμή πριν τα εγκαίνια, που όπως είχε ανακονωθεί , θα τελούνταν την Παρασκευή 26 Ιουλίου και στη συνέχεια θα ξεκινούσε η λειτουργία του Μετρό.

 

Ομως όλα έγιναν στα ...μουλωχτά! Εγκαίνια δεν έγιναν, αφού για τους εγκεφάλους του Υπουργείου Μεταφορών ήταν περιττά και η χθεσινή επίσκεψη Χρυσοχοϊδη στους σταθμούς «βαπτίστηκε» ...εγκαίνια.

 

Ετσι προκύπτουν εύλογα ερωτήματα:

 

1/Τί και ποιούς φοβήθηκαν και δεν τέλεσαν εγκαίνια;

 

2/Γιατί δεν προσκάλεσαν τον μητροπολίτη Γλυφάδας κ. Παύλο να τελέσει τα εγκαίνια και να ευλογήσει ένα πολυπόθητο έργο που παραδόθηκε με καθυστέρηση ετών;

 

 

Να σημειωθεί ότι ο μητροπολίτης κ .Παύλος είχε προσκληθεί και τέλεσε τα εγκαίνια στο Τράμ.

 

Η Ιερά Μητρόπολη Γλυφάδας εξέφρασε την έντονη δυσαρέσκειά της για το γεγονός αυτό. «Θα έπρεπε να είχε προσκληθεί ο μητροπολίτης Γλυφάδας κ. Παύλος για να παραστεί και να τελέσει τα εγκαίνια σε αυτό το πολυπόθητο έργο», τόνισε κληρικός της Μητροπόλεως και συνέχισε: «Οι πολιτικοί ξεχνούν το «από Θεού άρξασθε», γιατί έχει αρχίσει και τους ενοχλεί η Ορθοδοξία που στηρίζει τον λαό και αντιστέκεται στις ορέξεις της τρόϊκα».