Λουκέτο στο πάλαι ποτέ “Νοσηλευτικό Ίδρυμα Εκκλησίας της Ελλάδος»

Ρεπορτάζ | Δημοσίευση: 21/07/2013

ierovima.gr Στο πλαίσιο των αλλαγών στα νοσοκομεία, το Γενικό Νοσοκομείο Πατησίων θα καταργηθεί.Πρόκειται για το γνωστό και ως πρώην Νομαρχιακό και, πριν περάσει στο ΕΣΥ, ως “Νοσηλευτικό Ίδρυμα Εκκλησίας της Ελλάδος ή “Νοσοκομείο Παπάδων”.


 

Το Γενικό Νοσοκομείου Πατησίων βρίσκεται στην καρδιά της Αθήνας (Χαλκίδος 15 - 17), στην περιοχή των Πατησίων. Ο πληθυσμός αναφοράς για το Γ.Ν. Πατησίων περιλαμβάνει τους δήμους Γαλατσίου, Χαλκηδόνας, Μεταμόρφωσης, Ν. Φιλαδέλφειας, Αγ. Αναργύρων και βεβαίως, κυρίως το Δήμο Αθηναίων - περιοχές Πατήσια και Κυψέλη. Οι εν λόγω περιοχές είναι εξαιρετικά πυκνοκατοικημένες και ο πληθυσμός αναφοράς υπολογίζεται σε τουλάχιστον ένα (1) εκατομμύριο κατοίκους.


 

Το Νοσοκομείο ιδρύθηκε το 1968 ως νομικό πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα με την ονομασία αρχικά Νοσηλευτικό Ίδρυμα Κληρικών Ελλάδος (Ν.Ι.Κ.Ε.) και στην συνέχεια Νοσηλευτικό Ίδρυμα Εκκλησίας της Ελλάδος (Ν.Ι.Ε.Ε.) λεγόμενο ως «Παπάδων». Από το 1986 εντάχθηκε στο Εθνικό Σύστημα Υγείας (Ε.Σ.Υ.) και λειτουργεί με την ονομασία Νομαρχιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατησίων (ΝΟ.ΓΕ.ΝΟ.ΠΑ.).Με το Νόμο 2889/2001 μετονομάσθηκε σε Γενικό Νοσοκομείο Πατησίων.

Σε λίγες μέρες στο νοσοκομείο μπαίνει ταφόπλακα...