Νέο πνευματικό καταφύγιο

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 17/07/2013

Μέσα σε κλίμα ιδιαίτερης χαράς πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης 17 Ιουλίου ε.έ., ο Αγιασμός Θεμελιώσεως του νέου Ιερού Ναού προς τιμήν του Αγίου Γρηγορίου του Παλαμά, Αρχιεπισκόπου Θεσσαλονίκης, στην περιοχή του Μελισσοχωρίου από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννη.

Κατά την διάρκεια της τελετής παρέστησαν οι  Αντιδήμαρχοι Ωραιοκάστρου κ. Παρισόπουλος Γεώργιος και Λαζαρίδης Γεώργιος, εκπρόσωποι της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας o Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Μελισσοχωρίου κ. Αθανάσιος Μοσχόπουλος, η Πρόεδρος Δ.Σ. Ωραιοκάστρου κα. Δεληπάλα Δάφνη, ο πρ. Δήμαρχος Μυγδονιας κ. Αστέριος Γκαβότσης καθώς και πολλής κόσμος που παρακολούθησε με ιδιαίτερη συγκίνηση τον Αγιασμό.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας στην σύντομη προσφώνηση του εξέφρασε τις θερμές του ευχαριστίες του προς όλους όσους βοηθούν  στην ανέγερση του νέου Ναού της περιοχής, του οποίους αποκαλώντας τους συνκτίτορες κάλεσε με την προσευχή, τον καλό λόγο και την διάθεσή τους να στηρίξουν έμπρακτα αυτή την προσπάθεια της Ιεράς μας Μητροπόλεως διότι  όπως τόνισε η ανάγκη είναι μεγάλη γιατί πρόκειται για μία περιοχή όπου συνεχώς αυξάνεται ο πληθυσμό της. Τώρα που βιώνουμε όλοι την κρίση της εποχής συνέχισε ο Ποιμενάρχης μας, πρέπει να προσπαθήσουμε όλοι μαζί να πάμε κόντρα στο ρεύμα και μέσα από αυτό το έργο οι κάτοικοι της επαρχίας μας όχι μόνο θα ωφεληθούν πνευματικά άλλα θα καταφέρουν να βρουν και μία δουλειά στηρίζοντας  τον τόπο και την παράδοση μας δημιουργώντας παράλληλα ένα σημείο λειτουργικής αναφοράς και ένα καινούργιο πνευματικό καταφύγιο.