Στην Ι.Μ. Ζωοδόχου Πηγής Άνδρου

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 31/05/2020
Στο Καθολικό της Ιεράς Μονής Ζωοδόχου Πηγής, της επιλεγομένης και «Αγίας», όπου φυλάσσεται από αιώνων η ομώνυμη θαυματουργός Εικόνα, ιερούργησε σήμερα το πρωί ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ , συνιερουργούντων αυτώ του Ηγουμένου της Ιεράς Μονής Παναχράντου Αρχιμ. Ευδόκιμου και του Αδελφού της Μονής Αρχιμ. Αετίου, εις το Αναλόγιον ψαλλόντων του Πρωτοπρ. Παναγιώτη Μανιδάκη και του κ. Κωνστ. Ίσαρη.
Παρέστησαν οι Βουλευτές κα Αικατ. Μονογυιού και κ. Φίλιππος Φόρτωμας, ο Έπαρχος Άνδρου κ. Δημ. Λάσκαρης, ο Δήμαρχος Άνδρου κ. Δημ. Λοτσάρης, η Αντιδήμαρχος Χώρας κα Μαρία Βενετίκη, η Αντιδήμαρχος Γαυρίου κα Αθηνά Μακρή, η Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Μπατσίου κα Άννα Βολίκα, Αξιωματικοί του Αστυνομικού Τμήματος Γαυρίου και πλήθος πιστών, οι οποίοι, τηρούντες τα ισχύοντα μέτρα, κατέκλυσαν το Καθολικό και τους αύλειους χώρους της Μονής, καθώς, λόγω των τότε περιορισμών, η Μονή δεν πανηγύρισε την Παρασκευή της Διακαινισίμου.
Στην ομιλία του προς τους πιστούς, τους οποίους είδε μετά από τρίμηνο αναγκαστικού εγκλεισμού του στην Ερμούπολη, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’, με λόγο ενισχυτικό και κατά δύναμη διδακτικό, υπογράμμισε ότι η περίοδος αυτή είναι ευκαιρία προβληματισμού και αλλαγής τρόπου ζωής, τονίζοντας ότι όσοι πιστεύουν και προσεύχονται έχουν θωρακίσει τον εαυτό τους από προβλήματα και δυσκολίες, ενώ τους θύμισε ότι, και σύμφωνα με τη σημερινή Ευαγγελική περικοπή, η Βασιλεία του Θεού είναι η ομολογία της πίστεως και της αγάπης μας προς Αυτόν.
Ευχαρίστησε, τέλος, και συνεχάρη την Ηγουμενεύουσα της Ιεράς Μονής Μοναχή Παρθενία για τις άοκνες προσπάθειές της για την πνευματική ακτινοβολία της Μονής και τη μέριμνά της για την ανακαίνισή της, μεταφέροντας το ενδιαφέρον του Φιλαγίου και Φιλομονάχου Ευεργέτου κ. Αθανασίου Μαρτίνου για την ανακαίνιση του Μοναστηριακου Κειμηλιοφυλακείου.
Εχθές, άμα τη αφίξει του στην Άνδρο, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ επεσκέφθη την Ιερά Μονή Αγίας Μαρίνης και ευχήθηκε στους εκεί εγκαταβιούντες Πατέρες.