Μητροπολίτης Λέρου-Καλύμνου: «βιώνουμε καταστάσεις του 1950»!

Οικουμενικό Πατριαρχείο | Δημοσίευση: 07/07/2013

Στην Κάλυμνο, την Ψέριμο, την Τέλενδο και την Αστυπάλαια βρέθηκε κλιμάκιο της «Αποστολής» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών με επικεφαλής τον γενικό διευθυντή Κωνσταντίνο Δήμτσα.

 

Το κλιμάκιο παρέδωσε 2 τόνους τροφίμων, φαρμακευτικού και υγιειονομικού υλικού, συνεχίζοντας την εκστρατεία ενίσχυσης και στήριξης των ακριτικών περιοχών.

 

Σημειώνεται ότι στην Κάλυμνο 150 άτομα βρίσκουν, καθημερινά, φαγητό στο συσσίτιο της Ιεράς Μητροπόλεως, 50 διορισμένοι εκπαιδευτικοί από την υπόλοιπη Ελλάδα στο νησί, τρώνε στις κουζίνες της Εκκλησίας ενώ δεκάδες οικογένειες παίρνουν δέματα τροφίμων για τις ημερήσιες ανάγκες τους.

 

Σε συναντήσεις που είχε με τον μητροπολίτη Λέρου Καλύμνου και Αστυπάλαιας κ. Παΐσιο, τον δήμαρχο Καλύμνου και πολίτες του νησιού, ο κ. Δήμτσας αναφέρθηκε στην οικονομική κρίση λέγοντας ότι «θα ξεπεραστεί μόνο αν προσπαθήσουμε με αλληλεγγύη, αυταπάρνηση και κοινό ζήλο βάζοντας όλοι, στην άκρη το 'εγώ' και αντικαθιστώντας το, με το 'εμείς'».

 

Ο μητροπολίτης Λέρου και Καλύμνου περιέγραψε με μελανά γράμματα τα προβλήματα των ακριτών λέγοντας ότι «στην περιοχή αναβιώνουν προβλήματα της δεκαετίας του 1950. Υπάρχει 'αιμορραγία' των νέων μας στο εξωτερικό που φεύγουν για ανεύρεση δουλειάς».