Εσπερινός στο Βήμα του Αποστόλου Παύλου

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 30/06/2013

(I.M.Λαγκαδά) Με λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια, και με την παρουσίᾳ πιστών ολοκληρώθηκαν οι εόρτιες εκδηλώσεις προς τιμήν των Πρωτοκορυφαίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου με την τέλεση του Μέγα Πανηγυρικού Αρχιερατικού Εσπερινού τιμώντας το γεγονός της διελεύσεως του Αποστόλου Παύλου από το χώρο που ευρίσκεται σήμερα το Ιερό αυτό Προσκύνημα.

Στον εσπερινό χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ. Ιωάννής ενώ παρέστησαν οι ηγούμενοι των Ιερών Μονών της περιοχής μας, σύσσωμος ο ιερός κλήρος , η βουλευτής των ΑΝ.ΕΛ. κα. Σταυρούλα Ξουλίδου καθώς και οι τοπικές αρχές.

Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος υπογράμμισε την ανάγκη της βιώσεως των ευαγγελικών αληθειών που ο Απόστολος Παύλος έσπειρε με τον ευαγγελικό λόγο αφειδώς. Είναι σημαντικό να ενθυμούμαστε το όραμα της Τρωάδος «το διαβάς εις Μακεδονίαν βοήθησον ήμιν» που έφερε την ευλογημένη παρουσία του στην γη της Μακεδονίας και από τότε αυτός ο λόγος καρποφορεί.

Εν συνεχεία ο κ. Ιωάννης αναφέρθηκε στην Εκκλησία μας και τόνισε πως είναι κιβωτός σωτηρίας, γιατί η πόρτα της Εκκλησίας είναι η πύλη που οδηγεί στον ουρανό, γιατί η αγία μας Εκκλησία έχει ώς σκοπό να μας οδηγήσει στην τελείωση και η τελείωση είναι το γεγονός εκείνο κατά το οποίο η χάρις του Παναγίου Πνεύματος και το έλεος του Κυρίου θα χαρίσει σε ολόκληρο τον κόσμο την βίωση και την πραγμάτωση του γεγονότος της καινής κτίσεως, την μεγάλη εκείνη ανάπλαση, την παλιγγενεσίαν κατά την οποία το φθαρτόν θα ενδυθεί την αφθαρσίαν και το θνητόν την αθανασίαν.

Τέλος κλείνοντας την ομιλία του επισήμανε πως αυτό είναι το μεγαλείο της φύσεως μας, αυτό το μεγαλείο έφερε στον τόπο της Ελλάδος ο Μέγας Απόστολος των Εθνών Παύλος, αυτό είναι το βίωμα που καλούμεθα και εμείς σήμερα να ζήσουμε, γιατί η αγία μας Εκκλησία είναι κοινωνία Αγίων, γιατί μέσα στην αγία μας Εκκλήσια έχουμε όλοι εμείς την δυνατότητα και την ευχέρεια να μιλούμε με τον Θεό, να μιλούμε με τους αγίους και να ζούμε μέσα στην ανταπόκριση των αιτημάτων και των βιωμάτων της προσδοκίας μας.

Την επομένη, Κυριακή 30 Ιουνίου ε.έ., θα πραγματοποιηθεί Αρχιερατική Θεία Λειτουργία επί τη εορτή των αγίων Αποστόλων και των αγίων Πάντων προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννου στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου – Λαγυνών.