Κύματα αγαλλίασης στον Ορθόδοξο κόσμο από τα ερτζιανά

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 29/06/2013

Στον πανηγυρίζοντα Ι. Καθεδρικό Ναό του Απ. Παύλου Κορίνθου συνεχίστηκαν οι Εορταστικές Εκδηλώσεις των «Ζ’ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΠΑΥΛΕΙΩΝ 2013».

Σήμερα το πρωί 29η Ιουνίου, στην Ιερά Ακολουθία του Όρθρου και της Θείας Λειτουργίας προέστη ο Σεβ. Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιγνάτιος, συνιερουργούντων των Σεβ. Αρχιερέων Νιγηρίας κ. Αλεξάνδρου, εκ τουΠατριαρχείου Αλεξανδρείας,Χαλκίδοςκ. Χρυσοστόμου, Σισανίου και Σιατίστης κ. Παύλου, Μεσσηνίας κ. Χρυσοστόμου, Ιλίου, Αχαρνών & Πετρουπόλεως κ. Ἀθηναγόρου ως και του Σεβ. Μητροπολίτου μας κ. Διονυσίου.

Λόγους οικοδομής στο Χριστεπώνυμο πλήρωμα, που είχε κατακλύσει τον ευμεγέθη Καθεδρικό Ναό του Αποστόλου Παύλου, απηύθηνε με απαράμιλλη χάρη και θεολογική πληρότητα οΣεβ. Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιγνάτιος, αναφερόμενος στην ασύγκριτο προσφορά του Αποστόλου των Εθνών και πολιούχου μας Χριστοκήρυκος Παύλου και στην διαχρονική σχέση του με την πόλη της Κορίνθου μέσω της κηρυκτικής του δράσεως και ασφαλώς μέσω των δύο παγκοσμίως γνωστών Επιστολών του «Προς Κορινθίους».

Ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας κ. Διονύσιος στο τέλος της Θ. Λειτουργίας αφού εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του τόσο στον εκλεκτό ομιλητή όσο και στους συγχοροστατούντες άγιους Αρχιερείς για την τιμητική για την Μητρόπολή και την πόλη μας παρουσία τους, ιδιαίτερη μνεία έκανε στην ευλογία που χάριτι Θεού του έλαχε, να διαποιμένει ένα τόσο αξιόλογο και ευλαβές Ποίμνιο το οποίο και ευχαρίστησε ιδιαιτέρως, αλλά και για την επίσης εξαιρετική ευλογία το Ποίμνιο αυτό και ο ίδιος ως Ποιμένας να έχουν ως Προστάτη και Έφορο τον Απόστολο των Εθνών ουρανοβάμονα Παύλο.

 

Άξια προσοχής υπήρξε και εφέτος η ραδιοφωνική κάλυψη της Ι. Ακολουθίας του Εσπερινού από τους Ραδιοφωνικούς Σταθμούς της Εκκλησίας της Ελλάδος και της Πειραϊκής Εκκλησίας. Ενώ και την Ι. Ακολουθία του Όρθρου και της Θ. Λειτουργίας κατά την κυρία ημέρα της εορτής αναμετάδωσε ο Ραδιοφωνικός Σταθμός της Πειραϊκής Εκκλησίας. Στις διευθύνσεις αυτών η Ιερά Μητρόπολή μας εκφράζει τις ευχαριστίες της και την ευαρέσκεια της.

 

Το εγχείρημα αυτό μετέφερε δια των Ερτζιανών κυμάτων τις τιμητικές τοπικές δοξολογίες μας προς τον Προστάτη και Πολιούχο Άγιο Απόστολό μας σε όλη την Ελλάδα και δορυφορικώς στο εξωτερικό και σκόρπισε την ιδιαίτερη ευλογία στους μακράν αλλά και στους ασθενείς, τους γέροντες και αδυνάτους να συμπροσευχηθούν μαζί μας, δίνοντάς τους ταυτόχρονα την δυνατότητα να ζήσουν τις μοναδικές αυτές λατρευτικές εκδηλώσεις σαν να ήταν παρόντες.

 

ΕΚ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ