Δήμος Πηνειού: Το Άγιο Φως σε όλα τα σπίτια

Ρεπορτάζ | Δημοσίευση: 07/04/2020

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΗΝΕΙΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΜΑΡΙΝΟΥ

Το Αναστάσιμο Φως θα φθάσει σε όλα τα σπίτια

 

Το Ανέσπερο Φως, σύμβολο ζωής και Ανάστασης θα φθάσει σε όλα τα σπίτια του δήμου Πηνειού το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου. Οι εκκλησίες όλη τη Μεγάλη Εβδομάδα και φυσικά το Μεγάλο Σάββατο σύμφωνα με Εγκύκλιο του Σεβασμιωτάτου, θα είναι ερμητικά κλειστές και οι πιστοί θα παραμένουν σπίτι τους προσευχόμενοι. Σημειώνεται πάντως ότι η ΔΙΣ και η ΚΥΑ επιτρέπουν την τέλεση Ακολουθιών τη Μεγάλη Εβδομάδα χωρίς όμως την παρουσία πιστών.

Ο δήμαρχος Πηνειού Ανδρέας Μαρίνος, δεν θέλει να στερήσει από τους συνδημότες του την Ελπίδα του Ανέσπερου Φωτός. Έτσι  σύμφωνα με πληροφορίες του "ierovima.gr" θα προσκαλέσει δημοτικούς συμβούλους, προέδρους Τοπικών διαμερισμάτων αλλά και δημότες να συμμετάσχουν μεμονωμένα στην λαμπαδηφορία του Αναστάσιμου Φωτός με αποδέκτες τους χιλιάδες πιστούς των δημοτικών ενοτήτων του Δήμου Πηνειού.

Ο Δήμος Πηνειού προτίθεται να στείλει οδικώς αποστολή στο αεροδρόμιο «Ελ Βενιζέλος» για να παραλάβει το Άγιο Φως που θα αφιχθεί αεροπορικώς από τα Ιεροσόλυμα και τον Πανάγιο Τάφο. Η αποστολή του Δήμου θα επιστρέψει περίπου στις 9 το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου οπότε και θα ξεκινήσει από κάθε εθελοντή ξεχωριστά η λαμπαδηφορία του Αναστάσιμου Φωτός. Στόχος του δημάρχου Ανδρέα Μαρίνου είναι να φθάσει η Ελπίδα της Ζωής σε κάθε σπίτι.