Γερμανός: "Άκουσα τη φωνή του Χριστού"

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 26/02/2020

Του Κώστα Ζαφειρίου

kozapress@gmail.com

 

Την φωνή  του Χριστού άκουσε χθες ο μητροπολίτης Ηλείας κ. Γερμανός να τον παροτρύνει να στείλει επιστολή στον πρωθυπουργό για να ολοκληρωθεί επιτέλους ο αυτοκινητόδρομος.

Αυτό αποκάλυψε χθες ο σεβασμιώτατος στην ομιλία του προς το πλήθος που είχε συγκεντρωθεί στο Βουπράσιο.

Η μεγαλειώδης συγκέντρωση ξεκίνησε με τρισάγιο που τέλεσε ο μητροπολίτης Ηλείας κ. Γερμανός  στην μνήμη των εκατοντάδων θυμάτων της οδού –φονιάς. Ο πολιός ιεράρχης ανέβηκε στην εξέδρα μαζί  με τον θεοφιλέστατο επίσκοπο Ωλένης κ. Αθανάσιο, τον πρωτοσύγκελο της μητροπόλεως Πατρών Αρτέμιο, εκπρόσωπο του μητροπολίτη Χρυσοστόμου που βρίσκεται στο Άγιο Όρος καθώς και άλλους κληρικούς της Ι.Μ.Ηλείας και μετά το Τρισάγιο εγκάλεσε τους πολιτικούς της Ηλείας «που προεκλογικά εδώ και χρόνια αναφέρουν ότι θα γίνει ο δρόμος αλλά ο δρόμος δεν έχει γίνει με αποτέλεσμα να σκοτώνονται σχεδόν καθημερινά άνθρωποι και ειδικά νέα παιδιά»

Ο μητροπολίτης στη συνέχεια εξομολογήθηκε και αυτό που του συνέβη χθες το πρωί λίγο πριν βρεθεί στην εκδήλωση.

«Σήμερα το πρωί που έκανα την προσευχή μου ακούω τον Χριστό και μου απαντάει: Γερμανέ  στείλε μήνυμα στον πρωθυπουργό να δώσει εντολή στον υπουργό του να αρχίσει ο δρόμος Πάτρα Πύργος Ολυμπία Τσακώνα αμέσως. Το μεταφέρω στον κύριο πρωθυπουργό και τον παρακαλώ εκ μέρους όλων μας εδώ , να δώσει εντολή στον υπουργό Υποδομών να ξεκινήσει ο δρόμος γρήγορα για να σταματήσουν οι θάνατοι , για να δούμε λίγο καλύτερη ζωή».