Ι.Μ.Καλαβρύτων: Ημερίδα για την ασφαλή χρήση του διαδικτύου

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 23/02/2020
Μία πολύ ενδιαφέρουσα ημερίδα, η οποία αφορούσε την ασφαλή χρήση του δια-δικτύου, παρακολούθησαν χθες το πρωί στον δημοτικό Κινηματογράφο «Απόλλων» εκατοντάδες μαθητές και μαθήτριες Γυμνασίων και Λυκείων της πόλε-ως του Αιγίου. Η ημερίδα συνδιοργανώθηκε από την Ιερά Μητρόπολή μας και το Διεθνές Ινστιτούτο Κυβερνοασφάλειας (Cyber Security International Institute), με βασικό εισηγητή τον Πρόεδρο του πρωτοποριακού για τα ελληνικά (και όχι μόνο) δεδομένα Ινστιτούτου, Αντιστράτηγο ε.α. της Ελληνικής Αστυνομίας, κ. Μανώλη Σφακιανάκη.
Με πολύ απλό και κατανοητό τρόπο ο κ. Σφακιανάκης ενημέρωσε την μα-θητιώσα νεολαία για την ορθή χρήση της τεχνολογίας, την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο και τη σωστή διαχείριση των διαδικτυακών απειλών, παρέχοντας παράλληλα στα παιδιά χρήσιμες συμβουλές για το πώς μπορούν να υιοθετήσουν μία υγιή διαδικτυακή συμπεριφορά, χρησιμοποιώντας τις νέες τεχνολογίες και τα κοινωνικά δίκτυα με μέτρο.
Στη συνέχεια η Κλινική Εγκληματολόγος και Διευθύντρια του CSIΙnstitute κ. Καλλιόπη Ιωάννου ανέλυσε τα διαδικτυακά παραβατικά φαινόμενα όπως είναι το cyberbullying, ο διαδικτυακός εθισμός και η εκδικητική πορνογραφία, που το τελευταίο διάστημα παρουσιάζουν έξαρση στην χώρα μας. Χαιρετισμό απηύθυνε ο Δήμαρχος Αιγιαλείας κ. Δημήτριος Καλογερόπουλος.
Η ημερίδα ολοκληρώθηκε με τον σύντομο χαιρετισμό τού Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Ιερωνύμου, ο οποίος, αφού αρχικά ευχαρίστησε τον κ. Σφακιανάκη και την κ. Ιωάννου για την παρουσία τους στο Αίγιο, απευθύνθηκε στα παιδιά δίδοντάς τους πατρικές συμβουλές. «Θέλω να γνωρίζετε πως κανένας στον κόσμο δεν θα σας αγαπήσει περισσότερο από τους γονείς σας! Εάν φύγετε μακριά τους θα τελειώσουν τα πάντα για εσάς… Γι’ αυτό να τους αγαπάτε και να τους φροντίζετε. Το δεύτερο που πρέπει να κάνετε είναι να εμπιστεύεσθε τους καθηγητές σας, διότι είναι εκείνοι, μετά φυσικά από τους γονείς σας, που πραγματικά ενδιαφέρονται για εσάς, διαπλάθοντας σε μεγάλο βαθμό τον χαρακτήρα σας. Και τέλος, σας ζητώ να εμπιστεύεσθε την Εκκλησία μας! Διότι ο Χριστός μας έρχεται και δίδει λύσεις στα προβλήματά σας, κουράγιο στις δυ-σκολίες σας, προτρέποντάς σας να κάνετε μία καλύτερη ζωή. Όλοι μπορεί να σας προδώσουν, όμως ο Κύριός μας ούτε θα σας προδώσει, ούτε θα σας εγκαταλείψει, ούτε θέλει κάτι από εσάς. Δώστε, λοιπόν, την καρδιά σας σε Εκείνον για να γίνετε καλοί και χρήσιμοι άνθρωποι στην κοινωνία μας», σημείωσε μεταξύ άλλων ο Ποιμενάρχης μας, προσθέτοντας πως τόσο ο ίδιος όσο και η τοπική Εκκλησία θα είναι πάντα κοντά στη νεολαία. Στο τέλος, αφού επαίνεσε το σημαντικό έργο που επιτελεί το CSIΙnstitute, προσέφερε ως ευλογία στους δύο επισήμους προσκεκλημένους μας από μία εικόνα της Παναγίας της Μεγαλοσπηλαιωτίσσης. 
Τη σημερινή ημερίδα με τίτλο «Ο κόσμος του Διαδικτύου μπορεί να γίνει καλύτερος για όλους» παρακολούθησαν αντιπροσωπείες μαθητών και μαθητριών από το 1ο, 2ο, 3ο και 4ο Γυμνάσιο Αιγίου, καθώς επίσης από το 1ο και το 2ο Γε-νικό Λύκειο, αλλά και από το 1ο ΕΠΑΛ Αιγίου. 
 
ΕΚ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ