Λαμπρά τα ονομαστήρια του Πατρών

Ρεπορτάζ | Δημοσίευση: 27/01/2020

Πάτρα – Επαμεινώνδας Μανδρώνης

arxon.gr Με ιδιαίτερη λαμπρότητα τελέστηκε σήμερα, Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2020, η Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία για τα ονομαστήρια του Σεβ. Μητροπολίτη Πατρών κ. Χρυσοστόμου, στον Ιερό Ναό Αγίου Ανδρέου Πολιούχου των Πατρών.

Κατά τον Όρθρο χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Καστορίας κ. Σεραφείμ, ενώ της Θείας Λειτουργίας προέστη ο εορτάζων Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος, συλλειτουργούντων των Σεβ. Μητροπολιτών Φιλαδελφείας κ. Μελίτωνος, Ναυπάκτου κ. Ιεροθέου, Καστορίας κ. Σεραφείμ, Καισαριανής κ. Δανιήλ, Πειραιώς κ. Σεραφείμ, Ζιχνών κ. Ιεροθέου, Μεσσηνίας κ. Χρυσοστόμου, Άρτης κ. Καλλινίκου, Γλυφάδας κ. Αντωνίου, Ιερισσού κ. Θεοκλήτου, Καλαμαριάς κ. Ιουστίνου, Τρίκκης κ. Χρυσοστόμου, Μάνης κ. Χρυσοστόμου, Κανάγκας κ. Θεοδοσίου και των Θεοφιλ. Επισκόπων Ωλένης κ. Αθανασίου, Τεγέας κ. Θεοκλήτου και Κερνίτσης κ. Χρυσάνθου. Συμπροσευχόμενοι παρέστησαν οι Σεβ. Μητροπολίτες Μαντινείας κ. Αλέξανδρος, Αιτωλίας κ. Κοσμάς και πρώην Καλαβρύτων κ. Αμβρόσιος.

Κατά την διάρκεια της Πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας, ο Μητροπολίτης Πατρών χειροτόνισε σε Πρεσβύτερο τον Διάκονο Ανδρέα Θεοδωράτο, στον οποίο και απένειμε το οφφίκιο του Αρχιμανδρίτου.

Ο Μητροπολίτης Πατρών απευθυνόμενος στο νέο Πρεσβύτερο του ευχήθηκε η Ιερατική του ζωή να αποτελεί δόξα Θεού και οφέλεια των χριστιανών. Συνάμα, αναφέρθηκε στις αρετές που πρέπει να έχει ο κληρικός κατά τον Άγιο Ιωάννη τον Χρυσόστομο, τονίζοντας ότι ο Ιερέας αποτελεί λίκνο πενυματικής αφθαρσίας. Τέλος, κάλεσε τον νεοχειροτονηθέντα να σταθεί δίπλα στο ποίμνιο της Μητροπόλεως, αλλά και στους αδελφούς του Ιερείς.

Προ της απολύσεως, τελέσθηκε Ιερό Μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κυρού Χριστοδούλου, του οποίου ο Μητροπολίτης Πατρών απετέλεσε στενός συνεργάτης. 

Ο Μητροπολίτης Πατρών ευχαρίστησε για την συμμετοχή τους στα ονομαστήριά του, τους Αρχιερείς, τον Κλήρο, τις τοπικές Αρχές και το λαό, ευχόμενος να έχουν άπαντες υγεία και δύναμη στην πορεία της ζωής τους.

Με το πέρας της Θείας Λειτουργίας ο κ. Χρυσόστομος δέχθηκε ευχές από το ποίμνιό του κατά την διανομή του αντιδώρου.