Δύο μέρες πριν την εορτή του Πολιούχου Αμαλιάδας...

Ρεπορτάζ | Δημοσίευση: 16/01/2020

Δύο μέρες πριν την εορτή του Αγίου Αθανασίου, επέλεξαν άγνωστοι να διαρρήξουν τον  μητροπολιτικό ναό του Πολιούχου στην Αμαλιάδα.

Οι δράστες διέρρηξαν την βορεινή πόρτα του ναού, μπήκαν μέσα, πήγαν στο παγκάρι και από εκεί πήραν τα χρήματα  περίπου 1300 ευρώ μαζί με τα χρήματα του φιλοπτώχου. Ευτυχώς που οι δράστες αρκέστηκαν μόνο στα χρήματα και δεν βεβήλωσαν ιερά αντικείμενα. Ο προϊστάμενος του μητροπολιτικού ναού π. Αλέξης σε δηλώσεις του είπε ότι συγχωρεί τους δράστες και τους παρακαλεί να μην το ξανακάνουν.

Συγκεκριμένα ο πρωτοπρεσβύτερος π. Αλέξιος Αναγνωστόπουλος προϊστάμενος του Μητροπολιτικού ναού  Αμαλιάδος Αγίου Αθανασίου δήλωσε στην «Πατρίς»: «Σήμερα τα ξημερώματα διέρρηξαν την πόρτα και μπήκαν από την βορεινή πλευρά της εκκλησίας, διέρρηξαν τον παγκάρι, μας πήραν πάνω από 1300 ευρώ μαζί με τα χρήματα του φιλοπτώχου  και μας έκαναν μεγάλες ζημιές.  Υπενθυμίζω ότι αύριο και μεθαύριο έχουμε το πανηγύρι του Αγίου Αθανασίου. Εγώ τους συγχωρώ. Δεν έπρεπε να σπάσουν την πόρτα ας μας ζητούσαν χρήματα θα τους βοηθούσαμε. Στην Ασφάλεια που ήρθε είπα ότι δεν επιθυμώ τη δίωξή τους απλά τους παρακαλώ να μην ξανακάνουν κάτι τέτοιο».

Να σημειωθεί ότι το σημείο «μαγνητίζει» τους διαρρήκτες αφού κατά καιρούς έχουν γίνει διαρρήξεις στην καφετέρια που βρίσκεται απέναντι από τον ναό.