Χειρονομία Αγάπης προς τα ΑμΕΑ από την Ι.Μ.Σύρου

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 02/01/2020
Στο ιστορικό και εμβληματικό Δημαρχιακό Μέγαρο της Ερμούπολης σήμερα το μεσημέρι, προ της τελετής για την ευλογία της Βασιλειόπιττας, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ προσέφερε επίσημα στο Δήμο Σύρου-Ερμούπολης κατόπιν σχετικού παρακλητικού αιτήματος του Δημάρχου κ. Νικ. Λειβαδάρα, σύστημα Αναρρίχησης Σκαλοπατιών για τα Άτομα με Ειδικές Ανάγκες, διευκολύνοντας έτσι την πρόσβασή τους σε μέρη «απαγορευμένα» σ’ αυτά, λόγω των κινητικών τους προβλημάτων, όπως απέδειξε σύντομη επίδειξη των δυνατοτήτων του με Συριανό εθελοντή.
Ακολούθως, στην αίθουσα των Συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ ευλόγησε την κοπή της Βασιλειόπιττας του Δήμου Σύρου- Ερμούπολης.
Στην ευχετήρια προσλαλιά του, αφού ευχήθηκε στο Δήμαρχο κ. Νικ. Λειβαδάρα και τη νέα Δημοτική Αρχή καλή επιτυχία στο έργο της, υπογράμμισε ότι ο πολιτισμός μιας κοινωνίας μετριέται και αποδεικνύεται από τον τρόπο που αντιμετωπίζει τις πλέον ευπαθείς της ομάδες, τα παιδιά, τους γέροντες και τους έχοντες ειδικές ανάγκες, καταγράφοντας την προσφορά της Ιεράς Μητροπόλεως στα παιδιά, με τον Παιδικό Σταθμό, στους γέροντες, με τον Οίκο Ευγηρίας, και τώρα προς τα ΑΜΕΑ, με την προσφορά του αναβατορίου.
Ανεφέρθη, επίσης, στην κατά το παρελθόν έτος επαναλειτουργία των Ναυπηγείων, τονίζοντας τη σημασία της ομόνοιας και της συνεργασίας, ευχήθηκε το νέο Δημοτικό Συμβούλιο να αποδειχθεί αντάξιο των προσδοκιών του λαού της Σύρου και της Ερμούπολης και ευχαρίστησε τους εργαζόμενους στο Δήμο, και ιδιαίτερα τους εργαζόμενους στον τομέα της καθαριότητος, οι οποίοι διατηρούν και συντηρούν την πολιτισμένη εικόνα της Ερμούπολης και της Σύρου.
Συνεχάρη επίσης και τους λουκουμοποιούς της Σύρου, οι οποίοι πέτυχαν ώστε το Συριανό λουκούμι να εγγραφεί στον κατάλογο της παγκόσμιας άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς, διαφημίζοντας έτσι τη Σύρο διεθνώς.
Ευχήθηκε δε να έχει αίσιο και γρήγορο τέλος η περιπέτεια των Ελλήνων ναυτικών, που κρατούνται όμηροι στο Τζιμπουτί.
Ο Δήμαρχος Σύρου-Ερμούπολης κ. Νικ. Λειβαδάρας ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο κ. Δωρόθεο Β’ και ζήτησε από όλους να είναι υπουργοί, δηλαδή υπηρέτες του λαού.
Ο Χωρικός Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων κ. Γ. Λεονταρίτης κατέθεσε τη στήριξη της Περιφέρειας για την κατασκευή έργων, που θα βελτιώνουν την ποιότητα ζωής και θα προωθούν την ανάπτυξη των Συριανών.
Ο Γενικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου κ. Πολ. Πολυχρονάκης εξέφρασε τη χαρά του και τη βεβαιότητά του για τη συνεργασία του με το Δήμο.
Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου ανεφέρθη στα υπάρχοντα προβλήματα του νησιού και χαιρέτισε την πρωτοβουλία του Δημάρχου για κοινή συνάντηση όλων των φορέων του νησιού, με στόχο την επίλυση τους.
Ο Πρόεδρος των εργαζομένων στο Δήμο ανεφέρθη στο έργο και την προσφορά τους στην τοπική κοινωνία, τονίζοντας ότι θα τηρήσουν το γνωστό «τα εν οίκω μη εν δήμω», ενώ η Πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Ερμούπολης κα Ανθή Χαλκιά εστίασε το χαιρετισμό της στην ολοκλήρωση μικρών έργων, που εκκρεμούν.
Ευχές επίσης απηύθυναν ο Σεβ. Επίσκοπος κ. Πέτρος και ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Μεταφορών κ. Μάρκος Δαδάος.
Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την κοπή της Βασιλειόπιττας, μέσα σε εορταστική ατμόσφαιρα ανταλλαγής ευχών.