Συνάντηση με φοιτητές

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 01/01/2020

Συνάντηση με τους νεοεισαχθέντες φοιτητές και φοιτήτριες στα ΤΕΙ και ΑΕΙ της Πατρίδος μας, είχε το απόγευμα της Δευτέρας 30 Δεκεμβρίου 2019 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος και, μάλιστα, για δέκατη ένατη συνεχόμενη χρονιά.

Ο Σεβασμιώτατος πραγματοποίησε την συνάντηση στην Αίθουσα Εκδηλώσεων της Ι. Μητροπόλεως (κτίριο Οικογενείας Πνευματικού), ενώ προσήλθαν, παρά τις δυσμενέστατες καιρικές συνθήκες, αρκετοί φοιτητές και φοιτήτριες, που προέρχονταν από τους Δήμους Χαλκιδέων, Μεσσαπίων-Διρφύων και Ερετρίας-Αμαρύνθου.

Κατά την συνάντηση με τους νέους και τις νέες, στην οποία παρευρέθηκαν και Κληρικοί της Ι. Μητροπόλεως, με επικεφαλής τον Πρωτοσύγκελλο Αρχιμ. Νικόδημο Ευσταθίου, όπως και γονείς και Καθηγητές των παιδιών, ο Σεβασμιώτατος τους συνεχάρη προσωπικά για την επιτυχία της εισαγωγής τους στην τριτοβάθμια Εκπαίδευση, τους μίλησε για την σχέση με τον Χριστό, την οποία καλούνται να καλλιεργήσουν, ως μέλη του Αγίου Σώματός του, της Εκκλησίας, ταυτόχρονα δε, πληροφορήθηκε από τον καθένα ξεχωριστά, σε ποιά Σχολή επέτυχε, συζήτησε μαζί τους και τους προσέφερε, ως ευλογία το Ημερολόγιο 2020 της Ιεράς Μητροπόλεως, το οποίο, είναι αφιερωμένο στην Χορωδία-Ορχήστρα των Νέων της Ι. Μητροπόλεως και ένα ενημερωτικό φυλλάδιο, που αναφέρει τον φιλανθρωπικό απολογισμό της τοπικής μας Εκκλησίας για το 2019.

Επίσης, κατόπιν προσκλήσεως του Σεβασμιωτάτο, η πολυφωνική χορωδία του Ενοριακού Ι. Ναού Αγ. Μαρίνης Χαλκίδος, υπό τη διεύθυνση του κ. Αναστασίου Φριτζέλα και με τη συνοδεία πιάνου από την κ. Μαρία Παπαδοπούλου, απέδωσε θαυμάσια σύνολο χριστουγεννιάτικων καλάντων και τραγουδιών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο τρόπος αυτός της επικοινωνίας του Μητροπολίτου μας με τούς νέους και τις νέες της Μητροπολιτικής μας περιφερείας είναι ο πλέον κατάλληλος, αφού αποτελεί τον κατ' εξοχήν τρόπο επικοινωνίας της Εκκλησίας με τούς ανθρώπους, ο οποίος βασίζεται στην προσωπική συνάντηση και γνωριμία και αποσκοπεί στην ανάπτυξη μιας σχέσης.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι η Τοπική μας Εκκλησία αθόρυβα, αλλά αποδοτικά, συμπαραστέκεται παντοιοτρόπως σε αρκετά παιδιά κατά το διάστημα των σπουδών τους.