56 χρόνια διακόνησε το Ιερό Θυσιαστήριο

Ο Ενορίτης | Δημοσίευση: 23/11/2019
Την Κυριακή, 17η Νοεμβρίου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης πρώην Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Αμβρόσιος προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας που τελέστηκε στον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου Αιγίου, όπου λίγο πριν την Απόλυση τίμησε τον Αιδεσιμολογιώτατο Πρωτοπρεσβύτερο π. Γεώργιο Αλεξόπουλο, καταγόμενο από την Άνω Κλειτορία Καλαβρύτων, ο οποίος διακόνησε το Ιερό Θυσιαστήριο επί 56 συναπτά έτη εις την Ιερά Μητρόπολη Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης, έχοντας αναπτύξει μεγάλη εφημεριακή και ποιμαντική δραστηριότητα.  
Ο π. Γεώργιος κατάφερε να αναγείρει στη γενέτειρά του περικαλλές ναΐδριο επ’ ονόματι του Αγίου Παντελεήμονος, το οποίο και δώρισε στην ενορία τού χωριού του. Πρόκειται για έναν καταξιωμένο εργάτη του Ευαγγελίου αλλά και καταξιωμένο οικογενειάρχη, που στην ηλικία των 90 ετών απολαμβάνει της τιμής και του σεβασμού τόσο των ενοριτών στις ενορίες όπου διακόνησε όσο και των συγχωριανών του. 
Στη σύντομη προσλαλιά του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης επαίνεσε και συνεχάρη τον π. Γεώργιο για την πολύ σημαντική εφημεριακή προσφορά του τόσο εκεί όπου διακόνησε όσο και στην γενέτειρά του. Του προσέφερε δε τον Χρυσό Σταυρό της Ιεράς Μητροπόλεώς μας μετά τιμητικού διπλώματος, ευχόμενος να έχει υγεία για να απολαμβάνει τους κόπους και τα έργα του, αλλά και να χαίρεται τα τέκνα και τα εγγόνια του. 
 
ΕΚ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ