Η ηλιόλουστη Άνδρος εόρτασε τη μνήμη του Αγίου Φιλίππου

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 14/11/2019

Στον Ιερό Ναό του Αγίου Φιλίππου Μπατσίου, που έλαμπε υπό το φως του ηλίου, μετά τη χθεσινή νεροποντή, ιερούργησε σήμερα το πρωί ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ , με τη συμμετοχή του Ηγουμένου της Ιεράς Μονής Παναχράντου, Αρχιμ. Ευδόκιμου, και Εφημερίων της περιοχής, με την παρουσία των Βουλευτών Κυκλάδων κας Αικ. Μονογυιού και κ. Φιλίππου Φόρτωμα, του Επάρχου Άνδρου κ. Δημ. Λάσκαρη, του Δημάρχου Άνδρου κ. Δημ. Λοτσάρη και Δημοτικών Συμβούλων, του Διοικητή της Ναυτικής Βάσης Αμμολόχου και αγήματος Ναυτών, των Διευθυντών της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και της Ελληνικής Αστυνομίας, μελών Φιλαρμονικής, του Διευθυντή, των Εκπαιδευτικών και των μαθητών του Δημοτικού Σχολείου Μπατσίου και πλήθους πιστών.
Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ ομίλησε για τη σημασία της Αποστολικής διακονίας και για την κλήση που στέλνει ο Θεός στον συχνά ανύποπτο άνθρωπο, στην ελεύθερη βούληση του οποίου, βέβαια, εναπόκειται να την αποδεχθεί ή να την απορρίψει.


Ευχαρίστησε δε για την παρουσία τους όλους τους παρισταμένους και ιδιαίτερα τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς, προς τους οποίους υπενθύμισε το λόγο του Χρυσοστόμου, ότι σ’ αυτήν την ηλικία η ψυχή των παιδιών είναι εύπλαστη σαν κερί, τονίζοντας το χρέος όλων για τη σωστή διαπαιδαγώγησή τους.
Επακολούθησε λιτανεία της Εικόνος του Αγίου Φιλίππου και δέηση στην παραλία του Μπατσίου.