Η εορτή του Αγίου Νεκταρίου στην Αμαλιάδα

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 10/11/2019

Με επίκεντρο τον πανηγυρίζοντα Προσκυνηματικό Ναό του Αγίου Νεκταρίου στην Αμαλιάδα γιορτάστηκε και φέτος η Μνήμη του εν Αγίοις Πατρός ημών Νεκταρίου Επισκόπου Πενταπόλεως του θαυματουργού 9 Νοεμβρίου με δέουσα λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια.

Το απόγευμα της Πέμπτης 8 Νοεμβρίου τελέστηκε Αρχιερατικός Εσπερινός μετά αρτοκλασίας χοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Ωλένης κ. Αθανασίου όπου  κήρυξε τον θείο λόγο και οι ιερείς της πολεώς μας π. Παναγιώτης Γιατράς , π. Αλέξιος Αναγνωστόπουλος, π. Χρίστος Ελευθεριάδης, π. Παναγιώτης Γκινάλας, ο π. Βασίλειος Μονόλιθος.

Ανήμερα της εορτής τελέσθηκε Όρθρος και Θεία Λειτουργία ιερουργούντος  του Σεβασμιωτάτου  Μητροπολίτου Ηλείας κ. Γερμανού και προέβη σε χειροθεσία Αναγνώστη και εκκλησιάρχου  τους μαθητές Ιωάννη Παπαδόπουλου και της Ελένης Παπαδοπούλου με τη συμμετοχή του ιερού Κλήρου: ο π. Αναστάσιος Κολοβός, ο π. Κωνσταντίνος Βισβάρδης, και ο π. Βασίλειος Μονόλιθος  των αρχών , ο  κ. Βασίλειος Παπαδόπουλος Αναπληρωτής Δημάρχου & Αντιδήμαρχος Διευθύνσεων Διοικητικών Yπηρεσιών, Δημοτικής Αστυνομίας, ΚΕΠ και  ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αμαλιάδας Επιπυραγός Κωνσταντίνος  Χριπάτσιος και πλήθος των ευσεβών χριστιανών της  Αμαλιάδος και όχι μόνο.