Ι.Μ.Χαλκίδος: Εορτή της Εθνικής Επετείου

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 29/10/2019

Με την πρέπουσα λαμπρότητα και κάθε επισημότητα τιμήθηκε η Επέτειος της Εθνικής μας Εποποιΐας, της 28ης Οκτωβρίου 1940, στην Ιερά Μητρόπολη Χαλκίδος.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος τέλεσε την Επίσημη Δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Χαλκίδος, πλαισιούμενος από Κληρικούς της Πόλεως με επικεφαλής τον Αρχιμ. Νικηφόρο Ευσταθίου-Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο της Ιεράς Μητροπόλεως.

Στη Δοξολογία, παρέστησαν οι επικεφαλής ή εκπρόσωποι των πολιτικών και στρατιωτικών αρχών του Νομού, ενώ εκπρόσωπος της Κυβερνήσεως ήταν ο Υπουργός Τουρισμού κ. Χάρης Θεοχάρης. Επίσης συμμετείχαν αντιπροσωπείες όλων των Σχολείων της Πόλεως και πλήθος πιστών χριστιανών, που προσήλθαν να αποδώσουν τον ελάχιστο φόρο τιμής στους ενδόξους προγόνους μας. Τον πανηγυρικό της ημέρας εξεφώνησε ο Διευθυντής του 15ου Δημοτικού Σχολείου Χαλκίδος κ. Δημήτριος Δροσάτος

Αμέσως μετά, στο Ηρώον της πλατείας του Αγ. Νικολάου, τελέσθηκε η επιμνημόσυνη δέηση για την ανάπαυση των ψυχών των πεσόντων ηρώων, που αγωνίστηκαν για την Πίστη και την Πατρίδα και ακολούθησε η κατάθεση στεφάνων.

Ακολούθως στην παραλιακή οδό της Χαλκίδος, υπό τους ήχους της παιανιζούσης φιλαρμονικής του Δήμου Χαλκιδέων, πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη παρέλαση.

  

ΕΚ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ