38 χρόνια στο πηδάλιο της Ιεράς Μητροπόλεως Ηλείας

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 03/10/2019

Για την Ιερά Μητρόπολή μας, η 3 Οκτωβρίου έχει ιδιαίτερη σημασία, διότι συμπληρώθηκαν 38 ολόκληρα χρόνια από την εις Επίσκοπον χειροτονία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ.κ. ΓΕΡΜΑΝΟΥ του Β’, η οποία έλαβε χώρα εις τον πανηγυρίζοντα περικαλλή και ιστορικό Ιερό Ναό του Αγίου Διονυσίου του Αρεοπαγίτου στο Κολωνάκι Αθηνών στις 3/10/1981, υπό του Μακαριστού Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κυρού ΣΕΡΑΦΕΙΜ

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας, εν συνεχεία ενθρονίστηκε στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Πύργου, το Σάββατο 24η Οκτωβρίου 1981 και ανέλαβε τα Αρχιερατικά του καθήκοντα, εργαζόμενος μέχρι σήμερα ακούραστα και αγόγγυστα, επιτελώντας ένα πλούσιο Κοινωνικό, Φιλανθρωπικό και Πνευματικό έργο.

Με την ευκαιρία αυτής της επετείου, στον ακάματο εργάτη και ανύστακτο φρουρό της τοπικής μας Εκκλησίας καθώς επίσης Πνευματικό μας Πατέρα και αναπόσπαστο κομμάτι της νεώτερης ιστορίας της Ηλείας, που με τις προσευχές του, αλλά και τις διαρκείς μάχες για τον τόπο στέκεται νυχθημερόν πάντα δίπλα στους ανήμπορους και αυτούς που είχαν ανάγκη, ευχόμεθα υγεία ψυχική και σωματική, έτσι ώστε να συνεχίσει απρόσκοπτα, ανέφελα και άλυπα την Αγλαόκαρπη, Τετιμημένη και Θεάρεστη Αρχιερατική Διακονία Του, προς δόξα του Τριαδικού Θεού και σωτηρία του Χριστεπωνύμου πληρώματος της Ιεράς Μητροπόλεώς μας. ΑΜΗΝ!

Εις τον  Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Πύργου, ο Σεβασμιωτάτος Μητροπολίτης μας, την Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2019 θα τελέσει Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, για την εορτή των Δικαστικών και Νομικών του Πύργου, καθώς επίσης και για την 38η επέτειο της εις Επίσκοπον Χειροτονίας του! 

ΠΡΕΣΒΥΤΕΡΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΑΤΣΗΔΗΜΑΣ
H Φωτογραφία είναι κατά την ημέρα της χειροτονίας,  στα προπύλαια του Ιερού Ναού Αγίου Διονυσίου του Αρεοπαγίτου, όπου τον νεοχειροτονηθέντα Μητροπολίτη μας, περιστοιχίζουν ο τότε Δήμαρχος Πύργου κ. Μιχάλης Ξυστρής, ο Επίσκοπος Ωλένης  κ.κ. Αθανάσιος, τότε ως Αρχιδιάκονος,  ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Ιεράς Μητροπόλεώς μας π. Ηλίας Παπαγγελής, ο Δικηγόρος κ. Χαράλαμπος Μπράμος κ.λ.π.