Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: "Να παραμείνουμε ενωμένοι"

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 23/06/2013

Στο Επισκοπείο της Ι. Μητροπόλεως Λευκάδος υποδέχθηκαν σήμερα το απόγευμα, κλήρος και λαός της πόλης, τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο. Ο Μακαριώτατος βρίσκεται στη Λευκάδα με την ευκαιρία των εορταστικών εκδηλώσεων της Ι. Μονής Παναγίας Φανερωμένης Λευκάδος.

 

"Βρίσκομαι ανάμεσά σας, ανάμεσα στον Μητροπολίτη και τον Δήμαρχο", τόνισε ο Μακαριώτατος κατά την υποδοχή του, "και αισθάνομαι χαρά αλλά και ευθύνη". Ο Αρχιεπίσκοπος αναφέρθηκε στην ευθύνη που έχουμε οι ίδιοι οι πολίτες για να πάει μπροστά ο τόπος αλλά και στις εκδηλώσεις που τιμούν την Παναγία.

 

"Στους εορτασμούς μερικοί πηγαίνουν από συνήθεια, κάποιοι το βλέπουν ως εκδρομή, πολλοί όμως θέλουν να εκφράσουν μπροστά στην εικόνα της Παναγίας, τις αγωνίες και τις επιθυμίες τους".   

 

Ο Μακαριώτατος τόνισε επίσης πως αν παραμείνουμε ενωμένοι ως λαός, τότε με σύνεση και αγώνα θα ξεπεράσουμε τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε. Κατέκρινε, τέλος, τις ξενικές επιδράσεις που δεχόμαστε και τις οποίες θα πρέπει να αποβάλλουμε, κρατώντας μόνο τα καλά στοιχεία των άλλων λαών και πολιτισμών. 

 

Ο Αρχιεπίσκοπος αυτή την ώρα βρίσκεται στην Ι. Μονή Παναγίας Φανερωμένης όπου συμμετέχει στις εορταστικές εκδηλώσεις.