Ηλείας Γερμανός: «Να αλλάξει ο τρόπος εκλογής των αρχιερέων»

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 23/06/2013

Του Κώστα Ζαφειρίου

 

Εισήγηση με θέμα «αλλαγή στον τρόπο εκλογής αρχιερέων» ετοιμάζει αυτό το διάστημα ο μητροπολίτης Ηλείας κ. Γερμανός. Δεν είναι πρώτη φορά που ασχολείται με το θέμα αυτό ο ιεράρχης. «Όλοι ή τουλάχιστον οι περισσότεροι αρχιερείς υποστηρίζουμε πως πρέπει να αλλάξει ο τρόπος, αλλά δεν προχωράμε παραπέρα», λέει στους συνομιλητάς του ο μητροπολίτης, που το επόμενο διάστημα θα περιοδεύσει προς την ορεινή Ηλεία και για λίγες μέρες θα βρεθεί στην Μονή Χρυσοπηγής στη Δίβρη.

 

Το πρόγραμμα του σεβασμιωτάτου είναι κάθε μέρα φορτωμένο με αποτέλεσμα ο πλέον δύσπιστος να αντιλαμβάνεται ότι όλα όσα ακούγονται περί πιέσεων για παραίτησή του να ανήκουν στη σφαίρα της φαντασίας.

 

Ο Ηλείας έχει δίπλα του άξιους συνεργάτες και ένας από αυτούς είναι ο επίσκοπο Ωλένης Αθανάσιος. «Ο δεσπότης ευχαριστεί το Θεό που τον φώτισε και επέλεξε για βοηθό του τον θεοφιλέστατο Αθανάσιο», λέει στο ierovima.gr συνομιλητής του σεβασμιωτάτου.

 

Ο μητροπολίτης έχει αναρρώσει πλήρως μετά την περιπέτεια υγείας που είχε και ανήκει σε εκείνη την ομάδα των αρχιερέων που δεν κρύβει από το ποίμνιό του τα όποια προβλήματα υγείας αντιμετώπισε και ξεπέρασε με τη βοήθεια του Θεού.