Μεγάλη εορτή από την Ι.Μ.Λευκάδας

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 17/06/2013

Πανηγυρικό χαρακτήρα στην εορτή της πολιούχου της Λευκάδας καί προστάτιδος των απανταχού Λευκαδίων της Εικόνος της Υπεραγίας Θεοτόκου της Φανερωμένης προσδίδει ο επιχώριος Μητροπολίτης Λευκάδας Θεόφιλος, προσκαλώντας τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια και τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών Ιερώνυμο.

Την Δευτέρα 24 Ιουνίου 2013 (εορτή του Αγίου Πνεύματος), θα πραγματοποιηθεί στη Λευκάδα, η Μεγάλη Παλλευκαδιακή Πανήγυρις προς τιμήν της Σεπτής Εικόνος της Υπεραγίας Θεοτόκου της Φανερωμένης, πολιούχου της νήσου Λευκάδος καί προστάτιδος των απανταχού Λευκαδίων, με επίκεντρο την ιστορική Ιερά Μονή Φανερωμένης.

Στην εορτή εκλήθησαν –από τον Μητροπολίτη Λευκάδος και Ιθάκης κ. Θεόφιλο- να παραστούν ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών κ. Ιερώνυμος, ο Μητροπολίτης Νικοπόλεως και Πρεβέζης κ. Χρυσόστομος, ο Επίσκοπος Χριστιανουπόλεως κ. Προκόπιος, ο Επίσκοπος Διαυλείας κ. Γαβριήλ, Αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Κάρολος Παπούλιας, εκπρόσωπος της Κυβερνήσεως, οι πολιτικές, αυτοδιοικητικές, στρατιωτικές, δικαστικές Αρχές καί οι Φορείς του Νομού.