Μετακομιδή των Ιερών Λειψάνων του Οσίου Γέροντος Κυρίλλου του Παρίου

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 11/06/2013

Ο μητροπολίτης Παροναξίας κ. Καλλινικος την Παρασκευή 7-6-2013 έπλευσε για την Πάρο και μετέβη αμέσως στην Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου Λαγκάδας όπου στο κοιμητηριακό Παρεκκλήσιο του Αγίου Νικολάου προέστη Ιεράς Αγρυπνίας επί τη μετακομιδή των Ιερών Λειψάνων του Οσίου Γέροντος Κυρίλλου (Παπαδόπουλου) του Παρίου (1748-1833).

Το Σαββάτο 8-6-2013 το πρωί πραγματοποιήθηκε η εξαγωγή των Ιερών Λειψάνων από την κρύπτη του Οστεοφυλακίου του Παρεκκλησίου του Αγίου Νικολάου και ο ευπρεπισμός αυτών, ψαλλομένης της Ιεράς Παρακλήσεως του Οσίου, ποιηθείσης υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ρόδου κ. Κυρίλλου, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας.

Το εσπέρας της ίδιας ημέρας μεταφέρθηκαν τα Τίμια Λείψανα, με λιτανευτική πομπή, από το Παρεκκλήσιο του Αγίου Νικολάου προς την κεντρική είσοδο της Ιεράς Μονής, όπου ανέμενε ο Σεβασμιώτατος και κατόπιν συντόμου δεήσεως παρέλαβε αυτά και λιτανευτικά κατευθύνθηκαν όλοι στο Καθολικό της Ιεράς Μονής όπου εψάλη Πανηγυρικός Εσπερινός μετ’ Αρτοκλασίας, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας, ο οποίος και κήρυξε τον θείο Λόγο.

Την Κυριακή 9-6-2013 ο Σεβασμιώτατος χοροστάτησε στον Όρθρο και προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας στην ως άνω Ιερά Μονή. Τον θείο Λόγο κήρυξε ο Παν. Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Λογγοβάρδας π. Χρυσόστομος Πήχος. Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος απένειμε το οφφίκιο του Αρχιμανδρίτου στον Ηγουμενεύοντα της Ιεράς Μονής π. Μελέτιο Ορφανάκη. Ακολούθησε εορταστική Μοναστηριακή Τράπεζα για όλους τους παρευρεθέντες κατά την διάρκεια της οποίας μίλησε για την προσωπικότητα του Οσίου Γέροντος ο π. Μελέτιος και απήυθυνε σύντομη προσλαλιά και ευχές ο Σεβασμιώτατος.