Κληρικός πίσω από ιστολόγιο που συκοφαντούσε ιεράρχη

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 10/06/2013

Όπως μαθαίνει ο ενορίτης η Google έδωσε το πράσινο φως ώστε αυτές τις ημέρες να γίνει άρση απορρήτου και να κοινοποιηθεί στις ελληνικές Δικαστικές Αρχές το όνομα του διαχειριστή ιστολογίου το οποίο κατασυκοφαντούσε συστηματικά μητροπολίτη της Νοτίου Ελλάδος ο οποίος προσφέρει πέρα από ποιμαντικό και μεγάλο κοινωνικό έργο. Το ίδιο ιστολόγιο λασπολογούσε εναντίον συνεργατών του μητροπολίτη.

 

Το ιστολόγιο αυτό εδώ και δύο χρόνια έχει γίνει «καυτή πατάτα» για πολλούς (κληρικούς και λαϊκούς) αφού αδίκως χρεώθηκαν τις αναρτήσεις του.

 

Ο ενορίτης μαθαίνει ότι η έρευνα της η Google αποκαλύπτει τον μοναδικό υπεύθυνο του ιστολογίου. Ο χρήστης- blogger υπήρξε κληρικός αυτής της Μητροπόλεως και χειροτονία του Σεβαστού Ποιμενάρχη.

 

Δυστυχώς κάποιες καρδιές θα στενοχωρηθούν αλλά όλοι πρέπει να καταλάβουν πως το διαδίκτυο απαιτεί πολιτισμένους χειρισμούς. Η ανωνυμία δεν είναι συνώνυμο της ασυδοσίας και της λάσπης... Νεώτερα σε λίγες μέρες!

 

Κληρικοί που τόσο καιρό κατηγορήθηκαν αδίκως, έχουν εμπιστοσύνη στην Ελληνική Δικαιοσύνη, στην οποία θα προσφύγει ο ιεράρχης.