Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου Ροδίτσης

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 09/06/2013

Την Κυριακή 9 Ιουνίου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Νικόλαος ιερούργησε και ωμίλησε στον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου Ροδίτσης.

Στο κήρυγμά του ο Ποιμενάρχης αναφέρθηκε στην Ευαγγελική περικοπή της ημέρας, η οποία περιέγραψε το θαύμα της θεραπείας του εκ γενετής τυφλού από τον Κύριο. Ο Σεβασμιώτατος αφού ανέλυσε την περικοπή σταθείς ιδιαίτερα στη στάση των Φαρισαίων απέναντι στο θαύμα του Κυρίου, επικεντρώθηκε στα δύο καίρια διδάγματα που προσφέρει το Ευαγγελικό Ανάγνωσμα α) στην δύναμη του θαύματος που είναι η έκφραση της συναντήσεως του Θεού με τον άνθρωπο και της ενσαρκώσεως του δευτέρου προσώπου της Αγίας Τριάδος, γεγονός που αρνούνται οι σύγχρονοι αιρετικοί και β) στα θαύματα που στήριξαν και στηρίζουν την Εκκλησία. Κάθε άνθρωπος μπορεί να συναντήσει τον Θεό και να βιώσει την ευλογία του θαύματος δια της πίστεως.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος ετέλεσε τα Μνημόσυνα των αειμνήστων Ελένης Θεοφίλου και Βασιλικής Γεωργούση. Απευθυνόμενος προς τους συγγενείς των εκλιπόντων υπογράμμισε την πίστη της Εκκλησίας στην αιώνια ζωή και εξέφρασε την ευχή της άνωθεν παρηγορίας.

Κατά την ώρα του καφέ που ακολούθησε στο Πνευματικό Κέντρο της Ενορίας ο Σεβασμιώτατος συνομίλησε με τους γονείς, τον σύζυγο και τα παιδιά της εκλιπούσης Ελένης Θεοφίλου, εκ των οποίων ένας υιός της, ο Μιλτιάδης διακονεί το χώρο της Εκκλησίας από το ιερό Αναλόγιο.