Καινή Διαθήκη...παραλλαγής

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 05/06/2013

Μια πρωτότυπη ευλογία έδωσε ο μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως κ. Άνθιμος στους εκατοντάδες στρατιώτες που υπηρετούν τη θητεία τους στον ακριτικό Έβρο. 

Το τριήμερο 4-6 Ιουνίου ο μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως Άνθιμος διένειμε 1.800 Καινές Διαθήκες με ειδικό εξώφυλλο στρατιωτικής παραλλαγής σε στρατιώτες της 12ης Μ/Κ Μεραρχίας Πεζικού «Έβρου» και της 23ης Τ/Θ Ταξιαρχίας στην Αλεξανδρούπολη, της 31ης Μ/Κ Ταξιαρχίας «Κάμια» στις Φέρες και της 7ης Μ/Κ Ταξιαρχίας στον Προβατώνα. 

Ο κ. Άνθιμος επισκέφθηκε τις πολυπληθείς στρατιωτικές μονάδες και μίλησε στους αξιωματικούς και στους οπλίτες για την σημασία και την αξία της Καινής Διαθήκης, κυρίως στην εποχή μας, όπου τα πάντα κλονίζονται και αποσταθεροποιούνται, «ενώ ο Λόγος του Θεού μένει ζωντανός και δυναμικός, ικανός να στηρίξει, να ενισχύσει και να εμπνεύσει τους νέους ανθρώπους και την κοινωνία». 

Στην συνέχεια ο δεσπότης μοίρασε ο ίδιος σε ένα προς ένα στρατιωτικό από μία Καινή Διαθήκη, εκδόσεως της Ελληνικής Βιβλικής Εταιρείας, η οποία τις παρεχώρησε δωρεάν. Οι στρατιώτες δέχθηκαν με χαρά το ευλογημένο δώρο και εξεπλάγησαν τόσο με το εξώφυλλο, όσο και με την μετάφραση του ιερού κειμένου στην νεοελληνική μας γλώσσα. 

«Η χάρις του Χριστού ας σκεπάζει την νεολαία μας κι ας την προφυλάσσει από κάθε κίνδυνο και από κάθε κακό. Ας εμπνέει δε όλους μας στη διάδοση και στην μελέτη της Αγίας Γραφής», δήλωσε ο μητροπολίτης.