Λήξη κατηχητικών Συνάξεων Ι.Μ.Χαλκίδος

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 03/06/2013

Την Κυριακή 2 Ιουνίου 2013 , στις 8 το βράδυ έλαβε χώρα με επισημότητα στη Χαλκίδα, στο Κρηπίδωμα της Παραλίας, έξω από το Κόκκινο Σπίτι, η Εορταστική Εκδήλωση για τη λήξη των Κατηχητικών Συνάξεων της Ιεράς Μητροπόλεως για το έτος 2012-2013, η οποία φέτος ήταν αφιερωμένη σε έναν από τους Ευβοείς Αγίους, τον Άγιο Νεκτάριο, ο οποίος υπηρέτησε επί διετία (1891-1893) ως Ιεροκήρυξ Ευβοίας και άφησε αγαθή μνήμη στην συνείδηση του πληρώματος της Τοπικής μας Εκκλησίας.

Η Εκδήλωση περιελάμβανε δραματοποιημένη τη ζωή του Αγίου Νεκταρίου σε δύο πράξεις, την οποία επιμελήθηκαν οι Κατηχητές και τα παιδιά των Κατηχητικών των Ενοριών Κοιμήσεως της Θεοτόκου Ψαχνών, Αγίας Ελεούσας Χαλκίδος, Αγίου Δημητρίου Χαλκίδος και Αγίου Νικολάου Χαλκίδος. Τα ίδια Κατηχητικά είχαν και την επιμέλεια των θαυμασίων και πλουσίων σκηνικών της παράστασης.

Μεταξύ των δύο πράξεων, η Παιδική Βυζαντινή Χορωδία των Κατηχητικών του Μητροπολιτικού Ι. Ναού Αγίου Δημητρίου Χαλκίδος έψαλλε τροπάρια από την Ακολουθία του Αγίου Νεκταρίου και ύμνους που συνέθεσε ο Άγιος Νεκτάριος.

Στη συνέχεια, η Χορωδία των Κατηχητικών του Αγίου Τρύφωνος Νέας Λαμψάκου απέδωσε θαυμάσια χαρούμενα και διδακτικά τραγούδια, ενώ στο τέλος της Γιορτής, το Παιδικό Χορευτικό Τμήμα του Ι. Ναού Ευαγγελιστρίας Κανήθου χόρεψε θαυμάσια παραδοσιακούς Ελληνικούς Χορούς.

Παράλληλα, προβλήθηκε και ένα 10λεπτο βίντεο, το οποίο περιελάμβανε φωτογραφίες από τις δραστηριότητες των κατηχητικών των Αρχιερατικών Περιφερειών Χαλκίδος, Διρφύων και Μεσσαπίων.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Χρυσόστομος κλείνοντας την Εκδήλωση εξέφρασε τις θερμές του ευχαριστίες στον Γραμματέα Νεότητος της Ι. Μητροπόλεώς μας και συντονιστή της Εορτής, Αρχιμανδρίτη π. Ιωάννη Καραμούζη – Ιεροκήρυκα, στους Ιερείς των Ενοριών, οι οποίοι, όπως τόνισε, εργάζονται φιλότιμα για τα Κατηχητικά, σε όλους τους Κατηχητές και τις Κατηχήτριες, τους οποίους πάντοτε μνημονεύει, όπως είπε, και συγκαταλέγει μεταξύ των εκλεκτών συνεργατών του, την παρουσιάστρια της βραδιάς κ. Μαρία Καψάλη, ενώ συνεχάρη εμφανώς συγκινημένος όλα τα παιδιά των Κατηχητικών για την θαυμάσια γιορτή που προσέφεραν στο κοινό της Χαλκίδος, όπως και τους γονείς τους για την καθοδήγηση των παιδιώνβ τους προς την Εκκλησία. Τέλος, δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τον παρεπιδημούντα στην Πόλη μας και παρακολουθήσαντα την εορτή Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Σισανίου και Σιατίστης κ. Παύλο και τον Δήμαρχο Χαλκιδέων κ. Αθανάσιο Ζεμπίλη, για την πρόθυμη παραχώρηση του χώρου για την πραγματοποίησή της.

Εκτός του αγίου Σιατίστης και του κ. Δημάρχου και πολλοί άλλοι συμπολίτες μας παρακολούθησαν την Εκδήλωση, μεταξύ των οποίων οι Αντιδήμαρχοι κ. Αναστασία Ψυχογιού-Μακαρώνα και κ. Αντώνιος Ακριώτης, οι οποίοι πραγματικά ενθουσιάστηκαν από την συλλογική προσπάθεια των παιδιών μας, τα οποία καμάρωσαν και χειροκρότησαν με όλη τη δύναμη της ψυχής τους.

Όλοι οι παρευρεθέντες στο τέλος έλαβαν ως αναμνηστικό δώρο από τον Σεβασμιώτατο πολύ όμορφα αναμνηστικά δώρα, τα οποία επιμελήθηκαν η Νεανική Συντροφιά του Αγίου Νικολάου Χαλκίδος και τα Κατηχητικά των Ενοριών Αγίας Παρασκευής, Αγίου Νεκταρίου και Αγίου Σπυρίδωνος Χαλκίδος.