Ξεκινά η κατασκευή τζαμιού στο Βοτανικό

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 01/06/2013

Το δρόμο για την κατασκευή του πρώτου μουσουλμανικού τεμένους στην Αθήνα άνοιξε ο Σταύρος Καλογιάννης. Με σημερινή του απόφαση ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και Υποδομών ενέκρινε τη διάθεση πίστωσης 946.000 ευρώ για τη δημοπράτηση – με ανοικτή διαδικασία – της κατασκευής τεμένους στην περιοχή του Βοτανικού.

Λόγω της κακής στατικής κατάστασης της στέγης του κτιρίου επετράπη κατά παρέκκλιση να συμμετάσχουν στο διαγωνισμό μόνο μεγάλες κατασκευαστικές εταιρείες (από πτυχίο τέταρτης τάξης και άνω). Η διεξαγωγή του διαγωνισμού θα γίνει από την αρμόδια Ειδική Υπηρεσία Κτιριακών εγκαταστάσεων (ΕΥΔΕΚ) της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Έργων του υπουργείου Υποδομών.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο, υπενθυμίζει ότι η χωροθέτηση του Τεμένους στον Βοτανικό έγινε με τον νόμο 4014/2011 με τον οποίο καθορίστηκε η εγκατάσταση και η κατασκευή του λατρευτικού χώρου, περιλαμβανομένων και των απαραίτητων κτιρίων υποστηρικτικών λειτουργιών (χώροι υγιεινής κ.λπ.), σε τμήμα δημοσίου ακινήτου μέσω της κατάλληλης προς τούτο μετασκευής υφιστάμενων κτιρίων.  (iefimerida.gr)