"Οι επίσκοποι είναι και εξορκιστές"

Ρεπορτάζ | Δημοσίευση: 28/05/2013

O Ιταλός πάτερ Γκάμπριελ Αμόρθ, επικεφαλής του Διεθνούς Συλλόγου Εξορκιστών,ζητά να επιτραπεί σε όλους του ιερείς να πραγματοποιούν το τελετουργικό του εξορκισμού, ιδίως μετά τη δημοσιότητα που πήρε το θέμα με πρωταγωνιστή τον Πάπα Φρανσίς στην πλατεία του Αγίου Πέτρου.

Ο πάτερ Αμόρθ, ο οποίος ισχυρίζεται πως έχει πραγματοποιήσει 160.000 εξορκισμούς, επιθυμεί να επικοινωνήσει με τον Πάπα, προκειμένου να συζητηθεί το σοβαρό θέμα των Εξορκισμών.

«Θα ζητήσω από τον Πάπα να επιτρέψει σε όλους τους πατέρες να πραγματοποιούν εξορκισμούς,υπό την προυπόθεση να είναι κατάλληλα εκπαιδευμένοι για κάτι τέτοιο. Αν όχι, τότε θα υπάρξουν σεμινάρια που θα καθοδηγούν τους μελλοντικούς εξορκιστές.Άλλωστε, το θέμα των εξορκισμών έχει μεγάλη ζήτηση» δηλώνει ο πάτερ Αμόρθ στην Sunday Times.

O 88χρονος πάτερ δεν θα μπορούσε να αφήσει ασχολίαστη την ενέργεια του Πάπα να τελέσει δημόσια εξορκισμό,σύμφωνα με τα λεγόμενα των περισσότερων. Ο ίδιος δηλώνει στην εφημερίδα La Rebublica ότι «ο Πάπας είναι επίσης και Επίσκοπος της Ρώμης, και όπως κάθε επίσκοπος είναι αυτόματα και εξορκιστής».