Ο μητροπολίτης Λαγκαδά στην Ιερά Μονή Ιβήρων

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 30/04/2011

Με ευλάβεια και αγιορείτικη κατάνυξη εορτάστηκε την Τρίτη 26 Απριλίου, τρίτη ημέρα του Πάσχα κατά την εβδομάδα της Διακαινησίμου, η πανήγυρις προς τιμήν της ευρέσεως της θαυματουργού Εικόνος της Παναγίας Πορταϊτίσσης στην Ιερά Μονή Ιβήρων Αγίου Όρους.

Στην λαμπρή πανήγυρι της Ιεράς Μονής Ιβήρων Αγίου Όρους κατά την οποία εορτάζεται η εύρεση της Παναγίας της Πορταϊτίσσης προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολιτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννης ο οποίος μετά την Θεία Λειτουργία που τελέσθηκε στον Ναό του καθίσματος της Παναγίας συνόδευσε την Ιερά Λιτανεία.Να σημειωθεί ότι είναι η ο μόνος ναός στον οποίο τελείται η Θεία Λειτουργία εκτός της Μονής με την παρουσία της θαυματουργού εικόνος της Παναγίας Πορταϊτίσσης. 

Ο ηγούμενος και οι πατέρες της Μονής επεφύλαξαν θερμή υποδοχή στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ. Ιωάννη ο οποίος και συνδέεται πνευματικώς με την Ιερά Μονή των Ιβήρων και ιδιαιτέρως με το κάθισμα της Παναγίας στο οποίο επί έτη πολλά φιλοξενούταν ο μακαριστός γέροντας του Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Παντελεήμων ο Β΄ ο οποίος και εκοιμήθη στον ιερό τούτο τόπον.Να σημειωθεί ότι ο επί σειρά ετών υποδεχόμενος την Θαυματουργό Εικόνα για πρώτη φορά την υποδέχθη ως αρχιερέας και προεξήρχε της Πανηγύρεως.Τέλος, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης επισκέφθη επίσης προσκυνηματικώς την Ιερά Μονή Σταυρονικήτα, την αδελφότητα της Ιεράς Μονής Εσφιγμένου και το ιστορικό κελί των Ιωασαφαίων στις Καρυές.