Τα Ελληνόπουλα της Αστόρια αγκαλιάζουν τα παιδιά της Ελλάδος

Οικουμενικό Πατριαρχείο | Δημοσίευση: 20/05/2013

Την ψυχή της Ελλάδας και την αγάπη τους για την πατρίδα που δείχνουν σε κάθε ευκαιρία, "κατέθεσαν" τα παιδιά ενός ελληνικού σχολείου της Αστόρια, κατά τη σημερινή επίσκεψη του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου.

Με μία πράξη που δείχνει πόσο νοιάζονται και έχουν στο μυαλό τους την Ελλάδα, όσα χιλιόμετρα και αν βρίσκονται μακριά από αυτή, οι μαθητές του ελληνικού σχολείου του Αγίου Δημητρίου στην Αστόρια της Νέας Υόρκης παρέδωσαν στον Μακαριώτατο το ποσό των 5.000 δολαρίων "για να βοηθηθούν", όπως είπαν, "παιδιά στην πατρίδα που έχουν ανάγκη". Η επόμενη γενιά του Ελληνισμού, έστειλε με τον δικό της τρόπο, το μήνυμα πως η ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο στον τόπο παραμένει άσβεστη και με τη δική τους συμβολή θα γίνει ακόμη πιο δυνατή.

Με δική τους πρωτοβουλία τα μικρά παιδιά συγκέντρωσαν το πόσο και αποφάσισαν να το παραδώσουν στον Προκαθήμενο της Ελλαδικής Εκκλησίας. Ο Μακαριώτατος, εμφανώς συγκινημένος, διαβεβαίωσε πως η Εκκλησία της Ελλάδος θα είναι στο πλευρό των παιδιών που πλήττονται από την οικονομική κρίση και ευχαρίστησε εκ μέρους των παιδιών της Ελλάδας, τους μαθητές στην Αστόρια που έχουν μέσα στην καρδιά τους την Ελλάδα και μεριμνούν για όσους εχουν ανάγκη, δείχνοντας την εμπιστοσύνη τους στην Εκκλησία.