Η Ισαπόστολος Αγία Λυδία η Φιλιππησία

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 19/05/2013

Σήμερα Κυριακή 19 Μαΐου το πρωΐ, τελέστηκε Προεόρτιος Θεία Λειτουργία καί το απόγευμα στις 7 τελείται πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός μετ' αρτοκλασίας στο υπαίθριο Βαπτιστήριο.

Αύριο Δευτέρα 20 Μαΐου, το πρωΐ , θα τελεστεί Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, κατά την οποία ευλαβικά θα περιστοιχίσουμε την Ευχαριστιακή αγία Τράπεζα, ψάλλοντας αναστάσιμους «ψαλμούς και ύμνους και ωδές πνευματικές» προς τον Νικητή του Θανάτου Αναστάντα Κύριο.

Λιτανεύοντας, θα εξέλθουμε του Ναού και θα πορευθούμε στην όχθη του ποταμού Ζυγάκτη, του Ιορδάνη της Μακεδονίας, στο μέρος που εθεωρείτο, κατά το Βιβλίο των Πράξεων, τόπος προσευχής.

Εκεί όπου ο φωτιστής μας Απόστολος μετά το κήρυγμά του κατέβασε στα ρέοντα ύδατα του ποταμού τη «σεβομένην τον Θεόν» πορφυροπώλιδα Λυδία, της οποίας ο Κύριος άνοιξε την καρδιά, ώστε να δίνει προσοχή και να δέχεται, όσα δίδασκε ο Παύλος, και βάπτισε την ίδια και όλη την οικογένεια της. Στον ίδιο τόπο ο Επίσκοπος μας και πάλι φέτος, όσους ενήλικες ελεύθερα και ανεπηρέαστα δήλωσαν τον πόθο τους να αναγεννηθούν δια του βαπτίσματος και να εισέλθουν στους κόλπους της Ορθοδόξου Εκκλησίας, θα βαπτίσει στο όνομα του Τριαδικού Θεού και θα χρίσει διά του Αγίου Μύρου.