18η Έκθεση Εκκλησιαστικών Ειδών-Ιερών αντικειμένων

Ρεπορτάζ | Δημοσίευση: 19/05/2013

Από την Κυριακή 26 έως την Τρίτη 28 Μαΐου 2013 πραγματοποιείται η 18η Παρουσίαση Εκκλησιαστικών Ειδών - Ιερών Αντικειμένων και Χειροποίητων κατασκευών «ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ».

Στην Θεσσαλόνικη, στον εκθεσιακό χώρου του Ο.Λ.Θ. (Κτίριο Γ, είσοδος απο ΠΥΛΗ 1), οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να θαυμάσουν μοναδικές δημιουργίες της βυζαντινής τέχνης και παράδοσης.

Επιλεγμένοι καλλιτέχνες - δημιουργοί θα παρουσιάσουν: ασημένιες και ασημόχρυσες εικόνες, αγιογραφίες, βυζαντινή ζωγραφική, ψηφιδωτά, ξυλόγλυπτα, εκκλησιαστικά είδη, μπρούτζινα, πολυελαίους, μανουάλια, συρματερά, ιερά σκεύη, ιερά άμφια, ιερατικά υφάσματα, χρυσοκεντήματα, εκδόσεις και άλλα απαραίτητα για την ευταξία και την λειτουργία των Ιερών Ναών και Μοναστηρίων.
Παράλληλα πραγματοποιείται η ομαδική εικαστική έκθεση βυζαντινής τέχνης με τίτλο «ΦΩΣ ΤΕΧΝΗΣ ΑΝΕΣΠΕΡΟΝ», όπου καλλιτέχνες απο τους χώρους της βυζαντινής αγιογραφίας, μικροτεχνίας, χρυσοκεντιτικής και χαρακτικής παρουσιάζουν τις δημιουργίες τους.
Οι επισκέπτες την Δευτέρα 27 Μαίου θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ένα ιδιαίτερα ενδιαφέρον πρόγραμμα παράλληλων εκδηλώσεων, με ομιλίες για τα εκκλησιαστικά μουσικά όργανα, προβολές ντοκυμαντέρ για τα άχραντα πάθη του Κυρίου, για τα προσκυνήματα των Αγίων τόπων, για τον τρόπο που κτυπούν τις καμπάνες οι μοναχοί του Αγίου Όρους και παρουσίαση για τα μηνύματα της καμπάνας στον σύγχρονο Ορθόδοξο κόσμο κ.α.


Η «ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ»  τελεί υπο την ευλογία της Ιεράς Μητρόπολης Θεσσαλονίκης και υπο την Αιγίδα του Δήμου Θεσσαλονίκης και διατηρώντας τη μοναδικότητά της, αποτελεί το εκκλησιαστικό και πολιτιστικό γεγονός της χρονιάς και σας προκαλεί να την επισκεφθείτε.

 

 

Γιά περισσότερες πληροφορίες και για το αναλυτικό πρόγραμμα εκδηλώσεων, βρίσκεται στη διάθεση σας η γραμματεία διοργάνωσης στο 210 9576100
& το www.orthodoxia-expo.gr