Δάκρυσε ο αρχιεπίσκοπος

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 17/05/2013

Ι.Α.Α-ΒΟΣΤΩΝΗ – Ακριβώς ένα μήνα μετά την τρομοκρατική βομβιστική επίθεση στην οδό Boylston, στο σημείο του τερματισμού του Μαραθωνίου της Βοστώνης,ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος Β΄ συνοδευόμενος από τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής κ. Δημήτριο, τον τοπικό ιεράρχη Μητροπολίτη Βοστώνης κ. Μεθόδιο και την εξ Ελλάδος συνοδεία του, επισκέφθηκαν το σημείο αυτό, όπου έχει δημιουργηθεί ένα αυτοσχέδιο μνημείο για τα θύματα.

Η παρουσία των Ορθοδόξων Ιεραρχών και κληρικών ήταν φυσικό να προκαλέσει το ενδιαφέρον των εκατοντάδων επισκεπτών που βρίσκονταν στη περιοχή αλλά και των Μέσων Ενημέρωσης που βρίσκονται σχεδόν σε καθημερινή βάση στο σημείο αυτό. Ήταν μια συγκινητική στιγμή καθώς ο κ. Ιερώνυμος τοποθέτησε το στεφάνι δίπλα στους αυτοσχέδιους ξύλινους σταυρούς με τα ονόματα των θυμάτων. Στη συνέχεια μαζί με τον Αρχιεπίσκοπο Δημήτριο, τον Μητροπολίτη Μεθόδιο και τους άλλους ιεράρχες έψαλλαν μια σύντομη επιμνημόσυνη δέηση καταλήγοντας με το Αιωνία τους η Μνήμη στα Ελληνικά και στα Αγγλικά.

Ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Δημήτριος απευθύνθηκε στο συγκεντρωμένο πλήθος στα Αγγλικά και εξήγησε ότι πρόκειται για τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος και την εκλεκτή συνοδεία του, οι οποίοι όπως είπε «έρχονται από την Ελλάδα, απ’ όπου ξεκίνησε ο Μαραθώνιος». Πρόσθεσε δε, ότι «ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος αισθάνθηκε την ανάγκη και θεώρησε υποχρέωσή του να έρθει εδώ για να προσευχηθεί και να τοποθετήσει ένα στεφάνι μνήμης και τιμής για τους νεκρούς αυτής της τραγωδίας που συγκλόνισε όλο τον κόσμο». Με την ολοκλήρωση αυτών των επεξηγήσεων του Αρχιεπισκόπου Δημητρίου, οι παρόντες κατανοώντας καλύτερα το τι είχε προηγηθεί ξέσπασαν σε χειροκρότημα.