Περιφορά Επιταφίου στα κοιμητήρια

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 03/05/2013

Μέσα σε κλίμα συγκινήσης και κατάνυξης  εψάλησαν η Μεγάλες και Βασιλικές Ώρες καθώς και ο Εσπερινός της Αποκαθηλώσεως στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίας Παρασκευής – Λαγκαδά, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννου.

Στον κατάμεστο από πλήθος πιστών Ιερό Μητροπολιτικό Ναό ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, μίλησε επικαίρως για τις Μεγάλες και Άγιες Μέρες που διάγουμε, ενώ ανεφέρθη εκτενώς σε όλα εκείνα τα γεγονότα που διαδραματίστηκαν και τα ακούμε εμείς σήμερα μέσα από τα αναγνώσματα και τους υπέροχους ύμνους της περιόδου αυτής. Καταλήγοντας Ο Σεβασμιώτατος κ.κ. Ιωάννης ευχήθηκε για άλλη μια φορά την άμεση απελευθέρωση των δύο Σύριων Επισκόπων που κρατούνται αιχμάλωτοι και περνούν τη δικιά τους «Μεγάλη Εβδομάδα».

Εν συνεχείᾳ, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας, μετέβη στα κοιμητήρια του Λαγκαδά όπου χοροστάτησε στην Ακολουθία και την Περιφορά  του Επιταφίου εντός των κοιμητηρίων. Ακολούθως, ο Σεβασμιώτατος πραγματοποίησε στο Παρεκκλήσιο της Αγίας Άννης, το οποίο ευρίσκεται έξω από τον Λαγκαδά, την Αποκαθήλωση και τη συμβολική πορεία μετά του Σταυρού στην οδό του Μαρτυρίου προς τον Γολγοθά.