Ένταση στη Βουλή λόγω Κυριακής των Βαΐων

Ρεπορτάζ | Δημοσίευση: 25/04/2013

Το γεγονός ότι οι βουλευτές την Κυριακή των Βαΐων θα βρίσκονται στο Κοινοβούλιο για την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου, προκάλεσε ένταση στην Ολομέλεια της Βουλής μεταξύ του προέδρου της Βουλής, Βαγγέλη Μεϊμαράκη, και του προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνου Καμμένου.

Συγκεκριμένα ο κ. Καμμένος εξαπέλυσε επίθεση στον κ. Μεϊμαράκη στην Ολομέλεια, την ώρα που ο δεύτερος συμμετείχε στη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής, προκειμένου να συντονίσουν τις εργασίες του Κοινοβουλίου εν όψει της κατάθεσης του κρίσιμου πολυνομοσχεδίου.

 

Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων είπε: «Ποτέ δεν υπήρξε συνεδρίαση της Ολομέλειας Κυριακή των Βαΐων. Δεν έχει γίνει ποτέ να απαγορεύουν σε Χριστιανό Ορθόδοξο βουλευτή να πάει στην εκκλησία» και πρόσθεσε: «Ξέρετε ότι έχουμε προγραμματισμένο συνέδριο των Ανεξάρτητων Ελλήνων εδώ και έξι μήνες! Έχω ενημερώσει, δεν έχει ξαναγίνει ποτέ εμβόλιμα συνεδρίαση».

 

Ο κ. Καμμένος επιτέθηκε στον Πρόεδρο της Βουλής, λέγοντας ότι «η δημοκρατία παραβιάζεται ασύστολα, και ευθύνη έχει προσωπικά ο κ. Ευάγγελος Μεϊμαράκης».

 

Σε έντονο ύφος απευθυνόμενος προσωπικά στον κ. Καμμένο, είπε: «Δεν αποδέχομαι τέτοιες κατηγορίες και όταν μιλάμε δημοσίως να είστε το ίδιο προσεκτικός. Θα πρέπει να ντρέπεστε.».

 

Σε εκείνο το σημείο ο κ. Καμμένος άρχισε να διαμαρτύρεται όρθιος, με αποτέλεσμα ο πρόεδρος να του απαντήσει: «Καθίστε κάτω. Όταν θα απευθύνεστε στον πρόεδρο της Βουλής, να το κάνετε με τη σοβαρότητα και σεμνότητα που απαιτείται... και ευχαριστώ που ζητήσατε συγγνώμη».