Κυριακή της Πεντηκοστής στα Σπάτα Αχαϊας

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 11/06/2019
Την Κυριακή της Πεντηκοστής 16-6-2019 εορτάζει και πανηγυρίζει το Ιερό Παμπελοποννησιακό Προσκύνημα  Αγίου Νικολάου στα Σπάτα Αχαΐας.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ι.Μ. Ηλείας, κατά τον εορτασμό  θα λάβουν χώρα οι κάτωθι θρησκευτικές εκδηλώσεις: 
  1. Στις 15 Ιουνίου Σάββατο, παραμονή της εορτής και ώρα 7.30 το απόγευμα, θα τελεσθή Μεγάλος πανηγυρικός Εσπερινός, στον οποίο θα προστή και θα ομιλήση ο Αρχιμ. Χριστοφόρος Κωλέτης, Ιεροκήρυξ της Ιεράς Μητροπόλεως ημών.
  2. Την Κυριακή, 16 του μηνός Ιουνίου το πρωϊ, θα τελεσθή πανηγυρική Αρχιερατική  θεία Λειτουργία υπό του Ποιμενάρχου μας κ. ΓΕΡΜΑΝΟΥ, μετά το τέλος της οποίας θα γίνη λιτάνευσις της θαυματουργού  Εικόνος του  αγίου Νικολάου μέχρι τις  πηγές. 
  3. Το απόγευμα της ιδίας ημέρας και ώρα 6 θα ψαλή Παράκλησις εις τον Άγιον υπέρ της υγείας και της ενισχύσεως πάντων, της οποίας θα προστή και θα ομιλήση ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ωλένης κ.ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ.   
  4. Το πρωΐ της Δεύτερας του  Αγίου Πνεύματος 17-6-2019 ( 7.30-10.30 π.μ.) θα τελεσθή Αρχιερατική θεία Λειτουργία υπό του Σεβ.Μητροπολίτου Ηλείας κ. ΓΕΡΜΑΝΟΥ, συμπαραστατουμένου υπό του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Ωλένης κ. ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ, των Ιεροκηρύκων και πλειάδος ιερέων ,  εις την οποίαν θα συμμετάσχουν πάντες οι ακροατές των Κηρυγμάτων των  Ενοριών της  Ι. Μητροπόλεως ημών .
  5. Το απόγευμα και ώρα 6 θα ψαλή Παράκλησις εις τον Άγιον υπέρ φωτισμού πάντων των χριστιανών και των ασθενών,  της οποίας θα προστή και θα μιλήσει ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ωλένης κ.ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ.   
  Παρακαλούνται οι Αρχές των Νομών Αχαΐας και Ηλείας και όλοι οι χριστιανοί της Ηλείας, των Πατρών και των άλλων περιοχών της Πελοποννήσου, που ευλαβούνται τον Άγιο ΝΙΚΟΛΑΟ να συμμετάσχουν στις Ιερές αυτές ακολουθίες, προσκυνήσουν την σεπτή Εικόνα του Θαυματουργού Αγίου και να προσφέρουν χαρά και στοργή με τις προσευχές τους και την παρουσία τους στους τροφίμους του Ιδρύματος, προστατευόμενους του Αγίου.
Να σημειωθεί ότι απαγορεύονται τα μουσικά όργανα και συγκροτήματα.