Π.Α.Α.Π. Βούλας: Λήξη κατηχητικών συνάξεων

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 01/06/2019

Την Παρασκευή 31 Μαΐου 2019 και ώρα 6.15 μ.μ. πραγματοποιήθηκε η Εορτή Λήξεως των Κατηχητικών Συνάξεων των παιδιών του Ιδρύματος ΠΑΑΠ (πρώην ΠΙΚΠΑ) Βούλας.   Οι καλές καιρικές συνθήκες ευνόησαν τους εθελοντές-Κατηχητές, και κυρίως τα ίδια τα παιδιά να προσέλθουν αρχικώς στη παιδική χαρά του ιδρύματος και  στην  συνέχεια στην αίθουσα της Κατηχητικής Συνάξεως, ολοκληρώθηκε η λιτή, αλλά γεμάτο κέφι εκδήλωση.

Μετά την προσευχή, ο π. Αντώνιος Χρήστου, υπεύθυνος Ιερεύς του Ιδρύματος, στην αρχή καλωσόρισε και ευχαρίστησε όλους (παιδιά, εθελοντές, την νέα Πρόεδρο κ. Ελένη Κονιδάρη και τα μέλη του Συλλόγου Φίλων του ΠΙΚΠΑ, καθώς και την Διοίκηση του Ιδρύματος), για την συμμετοχή τους και την συμβολή τους τόσο κατά την σημερινή Εορτή Λήξης αλλά και γενικότερα όλη την Κατηχητική χρονιά 2018-2019.

   Ακολούθησαν τραγούδια από την κ. Μαρία Κοτσίρη. Στη Συνέχεια οι Κατηχήτριες Φανή Τριπολιτσιώτου και Μαρία Κουτσοδήμου παρουσίασαν πειράματα φυσικής, που εντυπωσίασαν τα παιδιά.

Οι Κατηχητές κ. Μιχάλης Παπαργύρης, Ιωάννης Κουμανάκος και με την βοήθεια αρκετών παιδιών, παρουσίασαν ένα μικρό σκέτς με τον τίτλο «Η Παρεξήγηση».Μετά η γιορτή μεταφέρθηκε στην αίθουσα, όπου εκεί είδαμε ένα βίντεο με φωτογραφίες με αναμνήσεις που ζήσαμε όλη τη χρονιά.Στο τέλος της εκδήλωσης προσφέρθηκαν πίτσα και αναψυκτικά χορηγία του Συλλόγου Φίλοι του ΠΙΚΠΑ και γλυκό από τους Κατηχητές. Τα παιδιά με την αποχώρησή τους έλαβαν  και από ένα αναμνηστικό μπλουζάκι με το σήμα για το  Καλοκαίρι  με την επιγραφή της Κατηχητικής Συνάξεως.

Μετά το κέρασμα και την ολοκλήρωση της εκδήλωσης, τα παιδιά επιστράφηκαν πίσω στους θαλάμους τους χαρούμενα.Αξίζει να σημειωθεί ότι φέτος για πρώτη φορά και μέσα στο καλοκαίρι μερικές Παρασκευές θα ανοίγει η αίθουσα και ο Ναός για να απασχολούνται δημιουργικά τα παιδιά.

            Εκ του Ιερού Παρεκκλησίου του Ιδρύματος