Το δώρο των μαθητών στον μητροπολίτη

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 23/05/2019

Την Πέμπτη 23 Μαΐου 2019 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, ανταποκριθείς στην πρόσκληση της Διευθύντριας κ. Δέσποινα Παπά, του διδακτικού προσωπικού, όπως και της μαθητική κοινότητος του 3ου Γυμνασίου Χαλκίδος, μετέβη στο Σχολείο, προκειμένου να ομιλήσει στους μαθητές της Γ΄ Γυμνασίου, στα πλαίσια της θεματικής εβδομάδας.

Τον Σεβασμιώτατο υποδέχθηκαν ο Προϊστάμενος της Ενορίας Αγίου Δημητρίου Χαλκίδος Αρχιμ. Αιμιλιανός Χρήστου, όπου το Γυμνάσιο υπάγεται, και η Υποδιευθύντρια του Γυμνασίου Ιωάννα Μάλλιαρη, η οποία με μια σύντομη εισαγωγή καλωσόρισε τον Σεβασμιώτατο και τον ευχαρίστησε για την παρουσία του.

Κατόπιν, εκλήθη στο βήμα ο Σεβασμιώτατος, ο οποίος με λόγο καρδιακό και σύγχρονο, όπως κάνει κάθε φορά που απευθύνεται σε νέους ανθρώπους, μίλησε στους μαθητές για την δημιουργία του ανθρώπου, την σχέση του ανθρώπου με τον Θεό και την ελεύθερη επιλογή του ανθρώπου να σέβεται και να τιμά τον συνάνθρωπό του.

Μετά την ομιλία του ο Σεβασμιώτατος είχε εποικοδομητικό διάλογο με τα παιδιά, τα οποία του προσέφεραν, ως δώρο, ένα μικρό δένδρο ελιάς κι εκείνος τα ευχαρίστησε και τους διένειμε πασχαλινές ευλογίες.

 

 

ΕΚ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ