Ενδιαφέρουσα χαρακτηρίζει η Εθνική την πρόταση του μητροπολίτη Σύρου

Ο Ενορίτης | Δημοσίευση: 23/04/2013

erovima.gr-Γνώστης του περιεχομένου της επιστολής του μητροπολίτη Σύρου κ. Δωρόθεου είναι ο διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας κ. Αλέξανδρος Τουρκολιάς. Σύμφωνα με πληροφορίες από οικονομικούς κύκλους, ο κ. Τουρκολιάς χαρακτηρίζει άκρως ενδιαφέρουσα την επιστολή και δεν αποκλείεται, να επιδιώξει συνάντηση με τον εμπνευστή της.

 

Την ίδια στιγμή στο παρασκήνιο, κάποιοι κληρικοί διαδίδουν ότι « η παραίτηση του Μητροπολίτη Ιωαννίνων κ. Θεόκλητου από το διοικητικό συμβούλιο της Εθνικής Τράπεζας έχει ανοίξει την...όρεξη σε δυό-τρεις ιεράρχες οι οποίοι θα επιθυμούσαν να τον αντικαταστήσουν»

Πρώτον: να ξεκαθαρίσουμε ότι η ΕΤΕ δεν είναι υποχρεωμένη να πληρώσει την κενωθείσα θέση με ιεράρχη. Ο Ιωαννίνων ήταν στο ΔΣ εξαιτίας των ιστορικών δεσμών της Εθνικής Τράπεζας με τα Ιωάννινα.

Δεύτερον: ο μητροπολίτης κ. Δωρόθεος μάλλον δεν ενδιαφέρεται για τη συγκεκριμένη θέση. Τώρα αν υπάρχει «νότιος» ιεράρχης που ενδιαφέρεται και για το λόγο αυτό έχει πλησιάσει υψηλά κυβερνητικά κλιμάκια, είναι ...αλλουνού παπά Ευαγγέλιο.

 

Ο ενορίτης