Ένοπλοι αντάρτες απήγαγαν τον μητροπολίτη Χαλεπίου-Επιχείρηση για την απελευθέρωσή του

Πατριαρχεία | Δημοσίευση: 22/04/2013

ierovima.gr Σύμφωνα με τηλεγράφημα του πρακτορείου SANA ο μητροπολίτης Χαλεπίου Παύλος, του Πατριαρχείου Αντιοχείας και ο επίσκοπος των Μαρωνιτών Ιωάννης έχουν  απαχθεί  από ενόπλους στη Συρία. Η απαγωγή έγινε όταν ο μητροπολίτης και ο επίσκοπος επέστρεφαν οδικώς από την Τουρκία και την ώρα που έφθαναν στο Χαλέπι δέχθηκαν επίθεση ενόπλων οι οποίοι και τους απήγαγαν. 

 

Ο Μητροπολίτης Χαλεπίου, Βεροίας και Αλεξανδρέττας κ.Παύλος, κατά κόσμον Ράμι Γιαζίγκι, είναι γεννημένος στη Λαοδικεία της Συρίας το 1959. 

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης είχε τηλεφωνική επικοινωνία και με τον  Πατριάρχη Αντιοχείας Ιωάννης, αδελφό του απαχθέντος Μητροπολίτη Παύλου καθώς και με τον τούρκο πρωθυπουργό.

 

Διπλωματικές πηγές ανέφεραν ότι ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς από την Αθήνα και ο υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Αβραμόπουλος από τις Βρυξέλλες, όπου βρίσκεται για τη Σύνοδο του ΝΑΤΟ, επικοινώνησαν με τον Πατριάρχη Αντιόχειας κ. Ιωάννη, ο οποίος είναι αδελφός του Μητροπολίτη Χαλεπίου.

 

Όπως ανέφεραν οι ίδιες πήγες, το σύνολο του μηχανισμού του υπουργείου Εξωτερικών στην περιοχή και η Κεντρική Υπηρεσία έχουν κινητοποιηθεί.

 

Οι ελληνικες Αρχές στις γειτονικές χώρες προσπαθούν να συλλέξουν στοιχεία, μιας και η ελληνικη πρεσβεια εχει αναστείλει εδώ και μερικούς μήνες τη λειτουργια της, ενώ ο κ. Αβραμόπουλος εχει επαφές από τις βρυξέλλες με υπουργούς εξωτερικων χωρων που έχουν επαφη με τους αντάρτες, ώστε να εντοπιστούν κατ αρχην οι απαχθεντες και να επιδωχθεί η απελευθερωση τους.