Διαγωνισμό για τον Αστέρα βγάζει η Εκκλησία

Ρεπορτάζ | Δημοσίευση: 19/04/2013

ered.gr-Μέχρι το τέλος του έτους, σύμφωνα με πληροφορίες, η Εκκλησία της Ελλάδος, θα προχωρήσει σε πρόσκληση ενδιαφέροντος για την έκταση των 85 στρεμμάτων που βρίσκεται στην περιοχή του Μικρού Καβουριού, γειτνιάζει δε με την υπό παραχώρηση έκταση που έχει εκεί η ΕΤΕ (Αστέρας Βουλιαγμένης) και το ΤΑΙΠΕΔ.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι εκκλησιαστικοί παράγοντες έχουν συνεχή ραντεβού με πιθανούς ενδιαφερόμενους επενδυτές, ενώ άλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι περιμένουν την έκβαση του διαγωνισμού για τον Αστέρα προκειμένου να διαπραγματευτεί με το νέο ιδιοκτήτη.

Δεν αποκλείεται δηλαδή αυτός που θα πλειοδοτήσει για το Μικρό Καβούρι, να έρθει σε ξεχωριστή συμφωνία με την Εκκλησία για τα γειτνιάζοντα 86 στρέμματα ώστε να προχωρήσει στην αξιοποίηση μιας έκτασης που συνολικά θα φτάνει τα 300 στρέμματα.

Αλλωστε, η Εκκλησία μπορεί να διαπραγματευτεί ευκολότερα με κάθε υποψήφιο επενδυτή, αφού δεν έχει τις δεσμεύσεις και τα γραφειοκρατικά εμπόδια του ΤΑΙΠΕΔ.

Στελέχη της Οικονομικής Υπηρεσίας της Εκκλησίας κάνουν ραντεβού προκειμένου να δουν τις διαθέσεις των επενδυτών καθώς και το τίμημα που θα μπορούσαν να εισπράξουν από μια μακροχρόνια μίσθωση. Αλλωστε, η συγκεκριμένη έκταση θεωρείται το «φιλέτο» της Εκλλησίας.