Ομοφυλόφιλος ιμάμης λέει «ναι» στους γκέι γάμους

Ο Ενορίτης | Δημοσίευση: 18/04/2013

(protothema.gr)-Μιλώντας στην Ουάσινγκτον μετά την προβολή του ντοκιμαντέρ «Είμαι γκέι και μουσουλμάνος», ο ιμάμης Ντααγί Αμπντουλάχ εξέπληξε το κοινό, αποκαλύπτοντας ότι λέει «ναι» στους γάμους ανάμεσα σε ομόφυλα ζευγάρια.

«Εκτιμώ ότι βρισκόμαστε στην αρχή μιας προσπάθειας για ένα Ισλάμ χωρίς αποκλεισμούς στις ΗΠΑ» δήλωσε μπροστά σε δεκάδες νέους υποστηρικτές των δικαιωμάτων των γκέι, ο ανοιχτά ομοφυλόφιλος ιμάμης.

Κάποιοι από τους νέους μουσουλμάνους ξέσπασαν σε επιφωνήματα έκπληξης στο άκουσμα της «επαναστατικής» θέσης του θρησκευτικού λειτουργού.

Άλλωστε, στις μουσουλμανικές κοινότητες των ΗΠΑ το θέμα «ομοφυλοφιλία» παραμένει ταμπού, καθώς πολλοί άνθρωποι δεν τολμούν να αποκαλύψουν την αλήθεια.

Από την άλλη, οι μουσουλμάνοι Αμερικανοί που ζουν στην Ουάσινγκτον, δεν τολμούν να σκεφτούν το γάμο, καθώς τρέμουν στην ιδέα ότι θα πρέπει να το ανακοινώσουν στις οικογένειές τους, αλλά και τους συγγενείς, που ίσως ζουν ακόμα στις χώρες καταγωγής τους, όπου η ομοφυλοφιλία τιμωρείται ακόμα και με φυλάκιση.

Ο ιμάμης Αμπντουλάχ κατανοεί τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι μουσουλμάνοι ομοφυλόφιλοι, τους βοηθά, τους συμβουλεύει και είναι πρόθυμος να τελέσει τον γάμο τους αν το επιθυμούν, με μεγάλη διακριτικότητα.

Βέβαια, τους προτείνει να αποφεύγουν τις σχετικές αναρτήσεις στους τόπους κοινωνικής δικτύωσης, ώστε να μην προκαλέσουν την οργή των συγγενών τους.