"Έγκλημα σε βάρος της Εκκλησίας"

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 16/04/2013

ierovima.gr Για «έγκλημα αφανισμού της Εκκλησίας της Ελλάδος» κάνει λόγο ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Τέρενς Κουίκ σε ερώτησή του προς τους υπουργούς Θρησκευμάτων Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο και Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνη Μανιτάκη για το νόμο περί προσλήψεων-χειροτονιών των ιερέων.

Όπως αναφέρει στην ερώτησή του ο κ. Κουίκ, σύμφωνα με τις κείμενες μνημονιακές διατάξεις, προκειμένου να χειροτονηθεί ένας ιερέας, πρέπει πλέον να έχουν απομακρυνθεί είτε συνταξιοδοτούμενοι είτε οικειοθελώς τουλάχιστον δέκα.

Αυτό, υποστηρίζει, πρακτικά σημαίνει ότι «σε ελάχιστα χρόνια οι εκκλησίες δεν θα έχουν ιερείς, όχι μόνο για να τελούν γάμους, βαφτίσια και κηδείες ή να λειτουργούν, αλλά ούτε για να χτυπούν…τις καμπάνες», ενώ «το πρόβλημα, με εθνικά εγκληματικές προεκτάσεις, γίνεται μεγαλύτερο σε μικρότερα νησιά και ορεινές περιοχές της χώρας».

Σύμφωνα με τον Τέρενς Κουίκ, «το πρόβλημα είναι έντονο σε όλες τις Ιερές Μητροπόλεις, όπου ήδη καταγράφονται απίστευτες ελλείψεις ιερέων», την ώρα που στη Θράκη «οι ορθόδοξες εκκλησίες σιωπούν, ενώ όλα τα τζαμιά λειτουργούν κανονικότατα».

«Σκοπεύετε να άρετε αυτό τον ειδεχθή νόμο περί προσλήψεων-χειροτονιών των ιερέων της Ελληνικής Ορθόδοξης Εκκλησίας;» ερωτά τους αρμόδιους υπουργούς ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων και ζητεί την πλήρωση όλων των κενών οργανικών θέσεων των ιερέων σε κάθε Μητρόπολη.