Ακολουθία των Προηγιασμένων στη Σέριφο-φωτο

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 15/04/2013

(I.M.Σύρου)Χθες το μεσημέρι, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β', προερχόμενος από τη Σίφνο, μετέβη στη νήσο Σέριφο και το απόγευμα τέλεσε τον Κατανυκτικό Εσπερινό στον Ενοριακό Ιερό Ναό του Αγίου Νεκταρίου Γαλανής.

Στην ομιλία του προς τους εκκλησιασθέντες πιστούς αναφέρθηκε στην πίστη, τη νηστεία και την προσευχή και τους ευχήθηκε για το υπόλοιπο της Μ. Τεσσαρακοστής.

Συνεχίζοντας την ποιμαντική περιοδεία του στη Σέριφο, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β΄ τέλεσε σήμερα το πρωί την Ακολουθία των Προηγιασμένων Τιμίων Δώρων στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Κάτω Χώρας, την οποία παρακολούθησαν και όλοι οι μαθητές Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου του νησιού, προς τούς οποίους ο Σεβασμιώτατος ομίλησε, αναφερόμενος στο ιστορικό, το περιεχόμενο και τη νοηματοδότηση προς τη ζωή μας των Ακολουθιών της Μ. Τεσσαρακοστής και τους προέτρεψε να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί με τους ανθρώπους, που συναναστρέφονται.

 

Στη συνέχεια, μετέβη στο χωριό Παναγία και επισκέφθηκε τον εκεί λειτουργούντα νεότευκτο Παιδικό Σταθμό.

 

Ακολούθως, μετέβη στο Κέντρο Υγείας Σερίφου, στο οποίο παρέδωσε επί πλέον αναλώσιμο νοσηλευτικό υλικό, γενόμενος δέκτης των ευχαριστιών του εκεί υπηρετούντος ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού.

 

Το μεσημέρι, στο Μ. Λιβάδι επισκέφθηκε τον Ιερό Ναό Αγίου Χαραλάμπους, στο δάπεδο του οποίου, κατά τη διάρκεια επισκευών από την ΚΔ΄ Εφορεία Αρχαιοτήτων, αποκαλύφθηκαν υπολείμματα δικτύου συλλογής ομβρίων υδάτων, για χρήση του παρακείμενου "Άσπρου Πύργου" (φρυκτωρία των Ελληνιστικών χρόνων).

 

Το βράδυ, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β΄ θα επιστρέψει στην Ερμούπολη.