Εικόνες-δωρεά στον ι.ν. Αγ.Νικολάου στη Μουάνζα

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 12/04/2013

(I.M.Φθιώτιδος) 10 μεγάλες εικόνες που προορίζονται για το τέμπλο του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Μουάνζα παρέδωσε σήμερα στο Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας κ. Νικόλαο ο αγιογράφος κ. Ιωάννης Γούλας, ο οποίος τις φιλοτέχνησε δωρεάν και τις προσφέρει για να διακοσμήσουν το τέμπλο του Αγίου Νικολάου Μουάνζα, τον οποίο ανοικοδόμησε η Ιερά Μητρόπολη Φθιώτιδος.

Ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε τον κ. Ιωάννη Γούλα, τον συνεχάρη για την μεγάλη του προσφορά και του ευχήθηκε να έχει πλούσια την ευλογία του Χριστού και του Αγίου Νικολάου στην οικογένειά του και στην προσωπική του ζωή.

Οι αγιογραφίες του κ. Ιωάννη Γούλα είναι άριστης βυζαντινής τεχνοτροπίας και αποπνέουν το άρωμα της Ορθοδόξου πνευματικότητος.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μουάνζα κ. Ιερώνυμος μόλις πληροφορήθηκε την ολοκλήρωση της αγιογραφήσεως του τέμπλου εξέφρασε τη χαρά του και παρεκάλεσε τον Μητροπολίτη μας να διαβιβάσει στον κ. Ιωάννη Γούλα τις θερμές του ευχαριστίες.

Οι εικόνες του τέμπλου και όλα τα είδη που απαιτούνται για τον εξοπλισμό και την διακόσμηση του Ναού θα σταλούν από την Μητρόπολη μας με ειδική αποστολή (container) αρχές Ιουνίου.

Όσοι εκ των χριστιανών μας θέλουν να βοηθήσουν στην αγορά των απαραιτήτων ειδών του Ναού να μη κάνουν καμία ενέργεια πριν επικοινωνήσουν με τα Γραφεία της Ιεράς Μητροπόλεως.