"'Στο χωρίο μου όταν μια προβατίνα ψοφάει... "

Απόψεις - Άρθρα - Σχόλια | Δημοσίευση: 11/04/2013

άρθρο του αρχιμανδρίτη Σεραφείμ Δημητρίου

''Στο χωρίο μου όταν μια προβατίνα ψοφάει μαζεύονται τα κοράκια για να τη φάνε''.

Η φράση αυτή ανήκει στον μακαριστό Αρχιεπίσκοπο Αθηνών Σεραφείμ και τη χρησιμοποίησε στην πρώτη φάση της περιπέτειας της υγείας του σε μια προσπάθεια να περιγράψει τα όσα συνέβαιναν στο παρασκήνιο, αλλά και να ανακόψει τα σενάρια διαδοχής του.
 

Διαβάζοντας αυτό γράφουμε:
 

Είναι τουλάχιστον πρόκληση την ημέρα της μνήμης του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Σεραφείμ να διαβάζουμε οφικιούχους και εκκλησιαστικούς υπαλλήλους, να ασχολούνται με θέματα που κάνουν όσο ποτέ επίκαιρη, αυτή την αποστροφή του «αντάρτη» Αρχιεπισκόπου.


 

Σας παρακαλούμε αδελφοί, μην μας σκανδαλίζεται και δίνετε και τροφή στους εναντίους με την καμαρίλα των επαύλεων και των διαμερισμάτων. Αφήστε τους Δεσποτάδες να κάνουν ότι εκείνοι θέλουν και εμάς να μνημονεύσουμε τούτη την μέρα τους Αρχιεπισκόπους, Σεραφείμ (+10/4/1998), Ιάκωβο (+ 10/4/2005) και Μύρωνα (+10/4/2010).


 

Από το να ασχολούμαστε με το ποίος θα πάει λίμνη και ποίος παραλία, δεν είναι καλύτερα να πάμε προηγιασμένη και απόδειπνο. Και επιτέλους ας αφήσουμε τους ανθρώπους να εγκαταλείψουν τους δερμάτινους χιτώνες τους ειρηνικά και τον Θεό να κάνει το θέλημα Tου.

Πόσο καλά θα ήταν αν όλα αυτά που υπαινίσσεστε, τα λέγατε ξεκάθαρα και ενυπόγραφα. Τότε θα μπορούσε και το αντικανονικό και το παράνομο και όλα να μπουν στην θέση τους.


 

Αν θέλουμε να δούμε Θεού πρόσωπο να λέμε το ναι ναι και το ου ου, ακούγοντας τον Αρχιεπίσκοπο Σεραφείμ να το λέει σε συνέντευξη Του, πριν 20 χρόνια ξεκινώντας με το «Μάθαμε να λέμε ψέματα συνήθως και να σκεπάζουμε πολλά πράγματα και να παραπληροφορούμε αυτόν τον ωραίο Ελληνικό λαό, τον περήφανο αυτό λαό, είναι λεβέντης ο Ελληνικός Λαός»


 

Ας έχουμε την ευχή του!!!