Μαθητής χειροθετήθηκε Αναγνώστης από τον μητροπολίτη Μαρωνείας

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 09/04/2013

Στα Φατήριακα παρουσία εκατοντάδων πιστών γιόρτασε την τρίτη Κυριακή των Νηστειών που ονομάζεται «Κυριακή της Σταυροπροσκύνησης», ο μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμων. Αυτή την ημέρα μετά από τη μεγάλη δοξολογία στον όρθρο, ο Σταυρός μεταφέρεται σε μια σεμνή πομπή στο κέντρο του ναού και παραμένει εκεί όλη την υπόλοιπη εβδομάδα, οπότε στο τέλος κάθε ακολουθίας γίνεται προσκύνηση του Σταυρού. Αξίζει να σημειωθεί ότι το θέμα του Σταυρού, που κυριαρχεί στην υμνολογία αυτής της Κυριακής, παρουσιάζεται όχι μέσα στα πλαίσια του πόνου, αλλά της νίκης και της χαράς.

Οι πιστοί βρίσκονται στη μέση της Μεγάλης Σαρακοστής. Από τη μια πλευρά η φυσική και πνευματική προσπάθεια, αν είναι συστηματική και συνεχής, αρχίζει να γίνεται αισθητή, το φόρτωμα να γίνεται πιο βαρύ, η κόπωση πιο φανερή. Έχουν ανάγκη από βοήθεια και ενθάρρυνση. Από την άλλη πλευρά, αφού αντέξουν αυτή την κόπωση και έχουν αναρριχηθεί στο βουνό μέχρι αυτό το σημείο, αρχίζουν να βλέπουν το τέλος της πορείας και η ακτινοβολία του Πάσχα γίνεται πιο έντονη.

Καταφτάνοντας στον ναό ο μητροπολίτης έγινε δεκτός με αγάπη από τους πιστούς που τον πλησίασαν για να ζητήσουν την ευχή του.

 

Μετά το πέρας της τελετής ο κ. Παντελεήμων χειροθέτησε αναγνώστη το νεαρό μαθητή Δημήτρη Αποστόλου. (πηγή xronos.gr)