Ο μητροπολίτης Μουάντζας στη Γλυφάδα

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 08/04/2013

synodoiporia.blogspot.gr -Το πρωί της Κυριακής της Σταυροπροσκυνήσεως, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μουάντζας και Έξαρχος Δυτικής Τανζανίας κ. Ιερώνυμος, με την ευχή και την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Παύλου, ο οποίος ευρίσκεται εις το Άγιον Όρος διά την Έορτήν του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, εις την πανηγυρίζουσαν Ι. Μονήν Βατοπαιδίου, ετέλεσε την Θεία Λειτουργία και την τελετή της Σταυροπροσκυνήσεως, εις τον Ιερό Καθεδρικό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Γλυφάδας.

Τον Σεβασμιώτατο υποδέχθηκε φιλόξενα και καταλλήλως ο Πανουσιολογιώτατος Πρωτοσύγγελος της Ιεράς Μητροπόλεως και Διευθυντής Υπηρεσιών της Αποστολικής Διακονίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, Αρχιμανδρίτης π. Αλέξιος Ψωίνος.


 

Ο εξ Αφρικής Μητροπολίτης, ομίλησε καρδιακά προς το πολυπλυθές Εκκλησίασμα, αναπτύσσοντας το βαθύτερο νόημα της χθεσινής Εορτής, που ευρίσκεται στο μέσον της Μεγάλης Τεσσαρακοστής αλλά και στο επίκεντρο της ζωής των Χριστιανών. Εξέφρασε επίσης τις εγκάρδιες ευχαριστίες του και την εύγνωμοσύνη του προς την Εκκλησία της Ελλάδος, για την μακροχρόνια πνευματική και υλική βοήθειά της στον ευαίσθητο χώρο της Ιεραποστολής στην αχανή έκταση της Αφρικανικής Ηπείρου.