Ι.Μ.Λαγκαδά:Επιμνημόσυνη δέηση στους πεσόντες αεροπόρους

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 05/04/2013

Την Πέμπτη 4 Απριλίου ε.έ, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννης ετέλεσε επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο των πρώτων από συστάσεως της Πολεμικής Αεροπορίας πεσόντων Αεροπόρων επί τη ευκαιρίᾳ της συμπληρώσεως 100 ετών από του ηρωικού θανάτου του πεσόντος Ανθυπολοχαγού Εμμανουήλ Αργυρόπουλου και Κωνσταντίνου Μάνου (4 Απριλίου 1913), οι οποίοι στους Βαλκανικούς Πολέμους του 1912-1913 πήραν μέρος στις πολεμικές επιχειρήσεις και κατέπεσαν στο έδαφος της περιοχής του Περιβολακίου – Λαγκαδά.

Κατά την επιμνημόσυνη δέηση παρέστησαν ο Υπαρχηγός Τακτικής Αεροπορίας, Υποπτέραρχος (Ι) Αθανάσιος Τσαλίκης, ως εκπρόσωπος του Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας, ο Δήμαρχος Λαγκαδά κ. Ιωάννης Αναστασιάδης, εκπρόσωποι του Στρατού Ξηράς, με επικεφαλής τον Διοικητή της 34ης Μηχανοκινήτου Ταξιαρχίας κ. Θεόδωρο Κουλούρη, εκπρόσωποι της Πολεμικής Αεροπορίας, μέλη της Αερολέσχης Θεσσαλονίκης καθώς και σωματεία προσκόπων.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννης κατά τη σύντομη ομιλία του συνεχάρη τον Δήμαρχο Λαγκαδά κ. Ιωάννη Αναστασιάδη, τα μέλη του Συνδέσμου Φίλων Ηρακλή-Λαγκαδά, οι οποίοι διοργάνωσαν την τιμητική εκδήλωση και αναφέρθηκε στο σημερινό γεγονός το οποίο πρέπει να αποτελεί παράδειγμα που να εμπνέει τους ηγήτορες του έθνους και να αποτελεί πάντοτε αφορμή για τη διατήρηση της ιστορικής μας μνήμης, η οποία θα μας δίνει δύναμη και θα μας χαρίζει όλες τις προϋποθέσεις που απαιτούνται σήμερα για να ξεπεράσουμε τις όποιες δυσκολίες καθημερινώς αναφύονται.

Τέλος, αφού ο Σεβασμιώτατος Ποιμερνάρχης μας τόνισε ότι η απόδοση τιμών στους συγκεκριμένους ήρωες αποτελεί πνευματικό κεφάλαιο αλλά και μία ουσιαστική συμβολή στη διατήρηση της ιστορικής μνήμης που συνδέεται με τον τόπο μας και με την επαρχία μας ευχήθηκε ο Θεός να αναπαύει τις ψυχές των πεσόντων ηρώων και να δίδει σε όλους την αφορμή για περισυλλογή, σκέψη και σωστό αγωνιστικό φρόνημα.

Μετά το πέρας της επιμνημόσυνης δεήσεως ακολούθησε κατάθεση στεφάνων και εκδήλωση στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου – Λαγκαδά.

Εκ του γραφείου Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης